Interview: bruiloft intiem en landelijk

Interview: bruiloft intiem en landelijk

Als Edmee en Kemeron terugblikken op hun bruiloft, dan zijn ze het over één ding helemaal eens: Het is precies geworden zoals ze het voor ogen hadden. “Het moest een ontspannen dag worden. Niet perse alle etiquette volgen omdat het moet, maar een ontspannen en informele sfeer”, vertelt Edmee als ze hun trouwdag omschrijft. Kemeron voegt daar aan toe: “We hebben heel bewust gekozen voor een landelijke en intieme trouwlocatie, waarbij we lekker buiten konden zijn. De perfecte setting waarbij iedereen zich op zijn gemak kon voelen”.

Bruiloft intiem en landelijk Bruiloft intiem en landelijk

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft

 

EXCLUSIEVE VERBINTENIS
Nadat Kemeron Edmee met een paar duizend waxinelichtjes op een hele romantische manier ten huwelijk had gevraagd, was het tijd voor de voorbereidingen. Edmee kocht een prikbord en stelde, gewapend met een flinke stapel tijdschriften, haar eigen moodboard samen. Beetje bij beetje werd zo het plan voor de bruiloft vorm gegeven. Dat ze wilden trouwen stond als een paal boven water. “Dat je kunt zeggen: ze is mijn vrouw, is een mooi gevoel. Een exclusieve verbintenis die je maar met één iemand aangaat”, zegt Kemeron op de vraag waarom ze überhaupt hebben gekozen om te gaan trouwen. Edmee vult aan: “De verbintenis is zo mooi, het is speciaal. Ik ben heel erg blij dat hij mijn man is geworden. Nu na afloop is er een gevoel van berusting. Iedereen weet het, we horen bij elkaar.

Bruiloft intiem en landelijk Bruiloft intiem en landelijk

POSITIEVE SPANNING
De dagen voor de bruiloft bouwde de spanning zich langzaam op bij Edmee en Kemeron. Edmee voelde als eerste de spanning: “Toen we de uitnodigingen verstuurden naar onze gasten en hierop reacties kregen, ging het leven onder onze familie en vrienden. Dat was het eerste moment waarop ik het spannend vond worden.” Voor Kemeron kwam de spanning pas later: “Pas de dag voor de bruiloft toen ik klaar was met werken en me realiseerde; morgen gaat het dan echt gebeuren! Dat is dan ook wel gewoon hele leuke spanning, want dan heb je er gewoon heel erg veel zin in.”

Bruiloft intiem en landelijk

CONTROLL FREAK
Edmee vertelt verder: “Op de ochtend zelf maakte ik me nog erg zorgen over het weer. Iets wat je dus eigenlijk helemaal niet kunt beïnvloeden. Ik bedacht me hoe de dag zou gaan verlopen en of iedereen het straks wel naar zijn zin zal hebben”. “Ik was best wel even zenuwachtig rond het JA-woord”, vertelt Kemeron. “Dat was wel even een moment dat ik dacht van; Oh, ik ben eigenlijk echt heel zenuwachtig en ik merk het ook nog eens van mezelf. Terwijl ik op de dag zelf verder echt een aantal keer heb gedacht; goh wat een fijne dag is het, iedereen heeft het naar zijn zin, de sfeer is goed en alles gaat super ontspannen”. Edmee: “Het was erg fijn dat jullie voorbereiding goed was. Zeker voor een controll freak zoals ik geeft dit in aanloop naar de bruiloft ontzettend veel rust. Je wilt tenslotte dat alles perfect is, jullie hebben goed naar ons geluisterd waardoor we de spanning rondom het maken van foto’s los konden laten.”

Bruiloft intiem en landelijk Bruiloft intiem en landelijk

FAVORIETE MOMENT
Achteraf is het lastig kiezen wat het meest favoriete moment van Kemeron en Edmee is. “Dat is wel heel moeilijk hoor”, zegt Kemeron op de vraag naar zijn favoriete moment. “De dag was een opeen schakeling van mooie momenten; het moment net voor het JA-woord, de kinderen die vol overgave hun kleine toespraakje gaven, de hele atmosfeer met de tuin die mooi versierd was. Van deze momenten zijn ook veel mooie foto’s gemaakt. Ons grootste dilemma op dit moment is welke foto’s we op gaan hangen! Het zijn er teveel om uit te kiezen. Stuk voor stuk waardevolle en dierbare momenten.” Edmee vult Kemeron aan: “Als ik echt moet kiezen dan is mijn favoriete moment de start van de ceremonie, waarbij ik naar voren kom lopen. De complete setting was zo bijzonder; Kemeron stond klaar en ik kwam op hem afgelopen, de tuin was zo mooi, de zon scheen en op de achtergrond hadden we een muzikaal duo die de binnenkomst helemaal af maakte. Dit was mijn meest favoriete moment!.”

Bruiloft intiem en landelijk Bruiloft intiem en landelijk Bruiloft intiem en landelijk

TIPS VOOR BRUIDSPAREN
“Kies je fotograaf heel zorgvuldig”, is het antwoord op de vraag wat de beste tip is voor mensen die willen gaan trouwen. “De foto’s zijn het enige waar je na je bruiloft op terug kunt kijken.” Zegt Edmee. “De jurk was prachtig, maar na je bruiloft is er geen enkele gelegenheid meer om hem aan te trekken. De taart die we hebben gegeten was binnen enkele minuten op. Onze herinneringen aan alle mooie momenten vervagen, maar dankzij de foto’s breng je die weer tot leven. We vonden het belangrijk om dit aan een professional over te laten. Iemand met expertise en ervaring. Dit zijn dingen die in één keer goed gedaan moeten worden. De mooie momenten en emoties zijn goed vastgelegd, dit krijgt niet elke fotograaf voor elkaar. Emoties zijn van onschatbare waarde!”.

Bruiloft intiem en landelijk

Kemeron heeft nog een laatste tip: “volg je gevoel. Er zijn veel mensen die willen helpen met je bruiloft. Dat is ontzettend lief, maar blijf bij je eigen keuzes. Je trouwt maar één keer en doe het zoals jullie het zelf willen. Wij hebben bijvoorbeeld i.p.v. één hele taart gekozen voor een complete sweet table, met allerlei kleine gebakjes, zodat iedereen iets naar zijn eigen smaak kon kiezen. Ook voor onze gastenlijst hebben we hele bewuste keuzes gemaakt. Niet zomaar mensen uitnodigen omdat het nou eenmaal zo moet, maar omdat jullie dat zelf ook echt willen.”

Bruiloft intiem en landelijk

 

Bekijk foto’s van andere bruiloften