Journalistieke bruidsfotografie

Wat is journalistieke bruidsfotografie?

Bij journalistieke bruidsfotografie fotografeert de fotograaf de bruiloft zoals het écht gebeurd, zonder invloed uit te oefenen op het verloop van de dag. Het resultaat zijn spontane foto’s die een verslag doen zoals de dag ook echt is verlopen.

journalistieke bruidsfotografie

Spontane foto’s die het verhaal van je bruiloft vertellen

Journalistieke bruidsfotografie is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. De klassieke aanpak is daardoor niet langer de standaard onder trouwfotografen. Let in de keuze voor je fotograaf goed op welke stijl deze hanteert.

De aanpak bij journalistieke bruidsfotografie is het tegenovergestelde aan die van klassieke bruidsfotografie. Bij klassieke bruidsfotografie ligt de nadruk juist op geposeerde foto’s, waarbij de fotograaf veel op de voorgrond is en bepaald wat er moet gebeuren. Het percentage spontane foto’s is hierbij klein.

Hoe herken je journalistieke bruidsfotografie?

Journalistieke bruidsfotografie herken je aan de spontane momenten waarbij niemand in de camera kijkt. Zo krijg je als kijker het gevoel alsof niemand in de gaten had dat er überhaupt een foto werd gemaakt. De foto’s geven de sfeer weer van de dag zonder dat dit in scene is gezet.

journalistieke bruidsfotograaf

Foto’s die je helemaal terugnemen naar dat ene bijzondere moment tijdens de ceremonie

Wat is het voordeel van journalistieke bruidsfotografie?

Bij journalistieke bruidsfotografie kan je als bruidspaar genieten van de bruiloft zonder dat er nadruk ligt op het maken van foto’s. De fotograaf fotografeert vanaf de achtergrond waardoor je deze niet opmerkt. Ben je geen held in poseren? Dan is journalistieke bruidsfotografie bij uitstek geschikt voor jou. Je kunt het feit dat je op de foto gaat namelijk volledig loslaten.

Voorbeelden van journalistieke trouwfoto’s

Hoe wil jij de bruiloft herinneren?

Welk aandenken wil jij aan je bruiloft overhouden? Als je kiest voor een goede fotograaf met een journalistieke werkwijze weet je zeker dat je foto’s krijgt waarmee je de dag weer kunt herbeleven. Weer even helemaal terug naar dat fijne gevoel wat overheerste tijdens je bruiloft.

Op zoek naar een journalistieke bruidsfotograaf?

We zijn een unieke samenwerking tussen de allerbeste bruidsfotografen op het gebied van spontane en ongedwongen journalistieke fotografie. Samen hebben we de handen in één geslagen om het hoogst haalbare resultaat uit een bruiloft te kunnen halen. Daarmee zijn we als team uniek in Nederland.

Kleurrijke bruidsfotografie met een grote glimlach

Ben je gek op kleurrijke foto’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze foto’s kenmerken zich door de aanwezigheid van de mooie kleuren. Verder spat altijd de beleving van de foto’s af. Je ziet dat mensen op de bruiloft oprecht aan het genieten zijn. Dit is de kracht van onze journalistieke aanpak. Voor ons is een bruiloft een dag waarop je moet genieten, samen met alle aanwezige gasten. Wij gaan graag de uitdaging aan om dit voor jullie vast te leggen.

journalistieke trouwfotografie

Ben je ook gek op kleurrijke foto’s?

Journalistieke bruidsfotografie met een verhaal


 

Waar kan ik meer journalistieke trouwfoto’s zien?

Meer journalistieke trouwfoto’s bekijken