Herfst bruiloft 5 voordelen van trouwen in de herfst

Herfst bruiloft | 5 voordelen van trouwen in de herfst

Een herfst bruiloft wordt steeds populairder

Een herfst bruiloft organiseren wordt ieder jaar steeds populairder. Na een warme zomer is trouwen in de herfst voor steeds meer bruidsparen de kers op de taart. Steeds meer stellen ontdekken de voordelen van trouwen in oktober. In deze blog vertellen je alles wat je moet weten over en zetten we alle voordelen van trouwen in de herfst voor je op een rij.

herfst bruiloft

Trouwen in de herfst wordt steeds populairder.

Grote kans dat je achter het net vist in juni en september

Jaarlijks trouwen 65.000 bruidsparen, blijkt uit cijfers van het CBS. De populairste trouwmaanden zijn juni en september. In deze twee maanden trouwt in totaal 40% van alle stellen. De populairste trouwdagen van de week zijn nog altijd vrijdag en zaterdag. 80% van huwelijken vindt plaats op vrijdag of zaterdag. Vrijdag is daarbij het populairst, want uit nationaal trouwonderzoek blijkt dat 50% kiest voor deze laatste dag voor het weekend.

Gemiddeld hebben juni en september samen 9 vrijdagen en zaterdagen. Ga je trouwen op één van deze dagen dan heb je bij het vinden van de perfecte leveranciers voor je bruiloft concurrentie van nog minimaal 1.200 andere stellen. Ben je er niet vroeg bij dan is de kans groot dat je lievelings-trouwlocatie en andere favoriete leveranciers niet meer beschikbaar zijn.

De populairste dagen in juni en september zijn bij ons vaak al 1,5 jaar van te voren geboekt. Daarna moeten we helaas veel bruidsparen teleurstellen die op dezelfde mateloos populaire dagen in juni en september willen gaan trouwen.

trouwen in de herfst

Per jaar trouwen 65.000 mensen, ongeveer 7.000 daarvan trouwen in de herfst.

trouwen herfst

De herfst is de meest kleurrijke periode van het hele jaar.

Hoeveel mensen trouwen in de herfst?

Voor een echte herfst bruiloft in oktober kiest ‘slechts’ 8,8% van alle bruidsparen. Op de dagen vrijdag en zaterdag trouwen in deze maand gemiddeld 500 stelletjes per dag. Wist je dat op een donderdag maar 100 bruidsparen hun herfst bruiloft vieren?

Ook al lijkt een herfst bruiloft niet de meest voor de hand liggende keuze, het heeft wel degelijk voordelen. Dit zien steeds meer bruidsparen in want de afgelopen jaren wordt trouwen in de herfst steeds populairder. Ieder jaar stijgt het percentage bruiloften in oktober.

herfstbruiloft

Steeds meer bruidsparen ontdekken de voordelen van een bruiloft in de herfst.

De voordelen van een herfst bruiloft in oktober

Dat een herfst bruiloft in oktober zo gek nog niet is ontdekken steeds meer mensen. Steeds meer bruidsparen kiezen voor de voordelen van trouwen in de herfst. Hierbij de voordelen op een rij:

Voordeel 1 | Trouwen op de locatie die jullie het meeste aanspreekt

Er trouwen een stuk minder mensen in de maand oktober, en dit is ook direct het voordeel als je dit zelf wel gaat doen. Je hoeft minder te concurreren met andere trouwlustige stellen die ook op zoek zijn naar de meest geschikte trouwlocatie. De kans is veel groter dat de locatie die er voor jullie het meeste uitspringt nog beschikbaar is op jullie gewenste trouwdatum. Zo krijg je een stuk minder vaak ‘nee’ te horen en hoef je ook niet uit te wijken naar een trouwlocatie van jullie 2e of zelfs 3e keuze.

Voor de maand juni en september vissen veel bruidsparen naast het net bij de leveranciers die hun het meeste aanspreken. Je moet dan op zoek naar alternatieven en vaak genoegen nemen met net iets minder dan waar jullie in eerste instantie voor gingen. Als je gaat trouwen in de herfst heb je meer kans dat je meeste favoriete trouwlocatie en andere leveranciers nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag.

herfstbruiloft

Vier je bruiloft in de herfst op de trouwlocatie die jullie het meest aanspreekt.

Voordeel 2 | Trouwen in de herfst in een aangenaam klimaat

In oktober is het niet zo warm als in juni. Gemiddeld is de temperatuur 5 graden hoger in juni. Wist je dat ook een voordeel kan zijn?! De afgelopen jaren hebben we in juni verschillende trouwdagen met ruim 40 graden meegemaakt.

Het is lastig om je bruiloft op deze hoge temperaturen af te stemmen. Niet gewend aan deze hitte, zijn gasten overdag futloos en in de avond komt het feest vaak maar slecht op gang. Iedereen verkiest dan de koelte van het buitenterras boven de hitte van de dansvloer.

Eén ding weet je zeker, dit overkomt je niet als je gaat trouwen in de herfst. Als je het feest voor jou een belangrijk onderdeel is van de dag, dan is de maand oktober geschikter om te trouwen dan de zomermaanden.

trouwen in de herfst

Voordeel 3 | Natuurlijke decoratie van de kleurrijke natuur

De natuur in de herfst periode is prachtig. Alle blaadjes verkleuren langzaam van groen naar de kleuren rood, geel en oranje. De zon staat minder hoog aan de hemel, wat een veel zachter en mooier licht geeft. De kleurrijke natuur en het mooi licht zijn perfecte ingrediënten voor het maken van mooie foto’s. Prachtige decoratie die je van de natuur cadeau krijgt in deze periode van het jaar.

herfstbruiloft

De mooie kleuren en het zachte licht zijn ideal voor prachtige foto’s.

Voordeel 4 | Trouwen in de herfst kan goedkoper zijn

Er zijn verschillende trouwlocaties die een herfstarrangement aanbieden. Vaak is deze een stuk voordeliger in vergelijking met de zomermaanden. Ook jullie huwelijksreis kan een stuk goedkoper uitpakken als je gaat trouwen in de herfst. Je plant dan namelijk je reis buiten het vakantie seizoen om. Een win-win situatie want deze vakanties zijn net zo gaaf, maar je betaald een stuk minder.

Voordeel 5 | Meer zielen en daardoor meer vreugd

De zomerperiode staan in het teken van de vele festivals, feestjes en vakanties. Trouw je in deze periode dan is de kans groot dat niet alle gasten naar je bruiloft kunnen komen vanwege andere plannen die ze inmiddels hebben gemaakt.

In oktober is de vakantie weer voorbij. Ook zijn inmiddels de meeste feestjes weer achter de rug. Voor veel mensen is het ‘normale’ werk weer begonnen. Een feestje in deze periode wordt daardoor extra gewaardeerd en daarom is een herfst bruiloft voor veel gasten de kers op de taart.

Als je gaat trouwen in de herfst heb je een grote kans dat alle mensen die je dierbaar zijn aanwezig kunnen zijn. Niets staat je dan nog in de weg om er een mooie dag van te maken en samen te genieten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

herfst bruiloft

In de herfst is de kans groter dat al je dierbaren aanwezig kunnen zijn.

herfst bruiloft

Een feestje in de maand oktober wordt extra gewaardeerd.

Tips voor de planning van een herfst bruiloft

Zoek een trouwlocatie die je de mogelijkheid biedt om zowel binnen als buiten te kunnen trouwen. Zo zijn jullie flexibel en kan je bij elk weertype een fantastische bruiloft vieren.

Deze tip is in principe van toepassing op alle maanden van het jaar. Ons Nederlandse klimaat kenmerkt zich door de afwisselende weertypes. In welke maand je ook trouwt, je hebt helaas nooit garantie op mooi weer. Bij veel trouwlocaties kan je daarom steeds vaker zowel binnen als buiten trouwen. Een belangrijke optie bij het kiezen van een geschikte locatie.

Voorbeelden van trouwen in de herfst

Ter illustratie van alle voordelen van trouwen in de herfst zie je op deze pagina de foto’s van de bruiloft van Siska en Maurice. Hun bruiloft vond afgelopen jaar plaats op 19 oktober bij trouwlocatie Bovendonk in Hoeven.

Siska en Maurice over hun bruiloft in de herfst:

We hebben heel erg veel prachtige foto’s, die we het liefst allemaal in ons foto album zouden willen!

trouwen herfst

Siska en Maurice gingen je voor en vierden hun bruiloft op 19 oktober.

Doe nog meer inspiratie op voor je herfst bruiloft

Blog: 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes verzorgt. Daar wil je dan ook mooie foto’s van! We hebben de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid en haal je alles uit jullie trouwdag.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

Arjen en Eveline

bruiloft in amsterdam

Rowan en Guy

trouwfotograaf breda

Celine en Jord

trouwfotograaf rotterdam