Trouwen in Rotterdam de 10 beste tips voor jullie bruiloft

Jullie gaan trouwen in Rotterdam en halen graag alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te gaan maken. Je wilt niets aan het toeval overlaten dus steek je veel tijd in de voorbereidingen. Daar kan je waarschijnlijk best wel wat hulp bij gebruiken, daarom geven we graag onze beste 10 tips voor trouwen in Rotterdam!

trouwen in rotterdam

Fotoshoot op de Wilhelminakade met uitzicht op de Erasmusbrug

Vier de complete bruiloft op één trouwlocatie in Rotterdam

Is jullie grootste wens een relaxte en gezellige sfeer op jullie trouwdag? Best begrijpelijk, want wie zit er te wachten op een hectische dag vol stres vanwege een strakke tijdsplanning? De beste manier om te kunnen genieten van een rustige en relaxte bruiloft is het vieren van jullie complete dag op één trouwlocatie in Rotterdam.

De meest voor de hand liggende plek om jullie ceremonie te vieren is wellicht het stadhuis van Rotterdam. Hier hebben we dan ook al vele bruiloften gefotografeerd. Er zit wel een klein nadeel aan deze locatie. Jullie volledige gezelschap moet zich door de stad verplaatsen naar het stadhuis voor de ceremonie en daarna naar de volgende locatie om jullie bruiloft verder te vieren. Het kan in het centrum, en specifiek op de Coolsingel, best druk zijn wat voor onnodig oponthoud kan zorgen. Dit is zeker het geval als het uur voor en na jullie nog andere bruidsparen trouwen in het stadhuis van Rotterdam.

Gelukkig zijn er veel trouwlocaties in Rotterdam waar jullie je complete bruiloft kunnen vieren. Hier vinden jullie de intieme sfeer van een trouwlocatie die exclusief voor jullie is gereserveerd zonder andere bruidsparen tegen te hoeven komen. Dit is onze top 5 van trouwlocaties in Rotterdam waar we veel bruiloften fotograferen en waar dit mogelijk is:

1. Eau Lounge
2. Het Wereldmuseum
3. SS Rotterdam
4. Het Koetshuis
5. De Vertrekhal

Wist je dat je in Rotterdam op elke gewenste locatie mag trouwen? Je kunt zelfs trouwen in je eigen achtertuin als dit jullie grootste wens is. Zodra jullie bij de gemeente Rotterdam jullie trouwaanvraag indienen geven jullie de gewenste trouwlocatie door. Trouwen in Rotterdam kan trouwens op elk gewenst tijdstip, zowel overdag als ‘s nachts.

buiten trouwen in rotterdam

Trouwen in Rotterdam hoeft niet per se in het stadhuis, maar mag op elke gewenste locatie in Rotterdam

MAAK GEBRUIK VAN UNIEK TROUWVERVOER DOOR ROTTERDAM

Moeten jullie je verplaatsen door Rotterdam? Maak dan gebruik van de watertaxi. Er is niets typischer aan trouwen in Rotterdam dan je verplaatsen met de watertaxi over de Maas. Je kunt op vele plekken in en uitstappen en bijna elke trouwlocatie heeft een halte in de direct omgeving. Maar er is meer. Het is ook mogelijk om jezelf en jullie gezelschap te verplaatsen met een authentieke Rotterdamse tram. Deze tram kan je speciaal huren voor een ritje op jullie trouwdag.

trouwen in rotterdam watertaxi

De watertaxi is een unieke manier om je te verplaatsen in Rotterdam

MAAK JULLIE TROUWCEREMONIE ONVERGETELIJK

Kies een trouwambtenaar die perfect aansluit bij wie jullie zijn en die jullie een onvergetelijke ceremonie kan bezorgen.

In Rotterdam moet je jullie top 3 van trouwambtenaren van de gemeente doorgeven. Er is geen enkele garantie dat je de ambtenaar van je eerste keuze jullie huwelijk ook voltrekt. Pas twee weken voor jullie bruiloft neemt deze babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) contact met jullie op. Dit is best een risico en het kan zomaar zijn dat deze babs niet aansluit bij wie jullie zijn en dat het een onpersoonlijk verhaal wordt.

Kies voor een zelfstandig trouwambtenaar als jullie dit risico niet willen lopen. Deze ambtenaar is niet per se aangesloten bij de gemeente Rotterdam maar mag wel jullie huwelijksceremonie voltrekken in Rotterdam. We hebben de afgelopen jaren met vele verschillende zelfstandig trouwambtenaren samengewerkt en er zitten echt pareltjes tussen. Dé garantie op een fantastische ceremonie want jullie kiezen van te voren iemand die perfect aansluit bij wie jullie zijn.

toruwen in rotterdam buiten ceremonie

Maak van jullie trouwceremonie een heel persoonlijk moment

LAAT JULLIE BRUILOFT IN ROTTERDAM FOTOGRAFEREN DOOR TWEE FOTOGRAFEN

Als een trouwfotograaf alleen is op een bruiloft bestaat er continue het dilemma welk moment hij aan zich voorbij moet laten gaan. Op een bruiloft gebeurt er namelijk van alles tegelijk. Teveel om door één fotograaf vast te laten leggen, want je kan niet op twee plekken tegelijk zijn. Met twee fotografen op jullie bruiloft heb je de zekerheid dat alles perfect wordt vastgelegd. Ook de momenten die jullie zelf niet bewust meemaken, zoals een traan van je beste vriend(in) tijdens jullie trouwceremonie. Dit zijn juist de bijzondere momenten die achteraf goud waard zijn.

trouwen in rotterdam twee fotografen op je bruiloft

Met twee fotografen heb je niet alleen foto’s van jullie zelf, maar ook van de gasten

OPTIES VOOR EEN MOOIE FOTOLOCATIE IN ROTTERDAM

Natuurlijk willen jullie foto’s laten maken op een mooie fotolocatie in Rotterdam. Om zo min mogelijk tijd te verliezen aan reizen kies je een locatie op de route van jullie huis naar de trouwlocatie. Mooie fotolocaties in Rotterdam zijn: Wilhelminakade, Kralingse Plas, Euromastpark en Trompenburg.

ZORG VOOR EEN BINNEN FOTOLOCATIE IN ROTTERDAM BIJ EVENTUEEL SLECHT WEER

Het is altijd verstandig om bij regen een binnen fotolocatie in Dordrecht achter de hand te hebben. Zelden maken we hier gebruik van, maar met ons Nederlandse klimaat weet je het maar nooit. Hotel New York, Van Nelle Fabriek en de Maassilo zijn goede alternatieven in Rotterdam om binnen foto’s te maken.

PLAN JULLIE FIRST LOOK BUITEN DE DEUR

Het is ontzettend spannend om elkaar pas voor het eerst te zien bij de trouwceremonie. Maar het kan zijn dat jullie elkaar aan het begin van de dag al ontmoeten. Plan deze ‘first look’ dan buiten, bij voorkeur in een park of bij de locatie van jullie fotoshoot. Buiten heb je het beste licht en een prachtige omgeving.

trouwen in rotterdam

Plan de first look buiten, want hier heb je het allermooiste licht

LAAT EEN UNIEKE CHAMPAGNE FOTO MAKEN

Dé hit van dit moment is de champagne foto à la Max Verstappen. Ontzettend leuk om te doen en deze foto neemt slechts 10 minuten in beslag. Laat deze halverwege de feestavond maken.

trouwen in rotterdam champagne foto

Een champagne foto laten maken is een ontzettend toffe ervaring

NEEM DE TIJD EN GENIET VOOR DE VOLLE 100%

Hoe jullie je bruiloft in Rotterdam ook gaan vieren: geniet! Neem uitgebreid de tijd om alles wat er op jullie dag gaat gebeuren met je volle aandacht te kunnen beleven. Laat de planning tijdens de dag over aan de ceremoniemeester of weddingplanner en laat alles komen zoals het komt. Geniet! Vier de liefde en het leven samen met je beste vrienden en familie.

trouwen in rotterdam

Hoe jullie je bruiloft in Rotterdam ook gaan vieren: Geniet!

OP ZOEK NAAR DE BESTE trouwFOTOGRAAF VOOR JULLIE BRUILOFT IN ROTTERDAM?

Al meer dan 10 jaar fotograferen we bruiloften in Rotterdam. Als trouwfotograaf Rotterdam zijn we op elke denkbare locatie in Rotterdam geweest en inmiddels een expert op het gebied van trouwen in Rotterdam. Niets is ons onbekend.

Op jullie bruiloft fotograferen we met twee trouwfotografen, en gaan we op tussen de groep als één van jullie daggasten. We fotograferen de hele dag onopgemerkt. Zo kunnen jullie genieten van een relaxte trouwdag zonder onderbroken te worden door een bruiloft fotograaf. We hebben een extra scherp oog voor spontane momenten en maken kleurrijke foto’s vol emotie. Daarnaast hebben jullie de trouwfoto’s binnen 4 weken in huis dankzij onze supersnelle levertijd.

 

De 7 voordelen van The Wedding Story op jullie bruiloft

  • Meer dan 10 jaar ervaring in Rotterdam
  • Top 5 beste trouwfotograaf van Nederland
  • Super snelle levertijd, foto’s binnen 4 weken
  • Twee fotografen op jullie bruiloft
  • Meer dan 300 bruidsparen gingen je voor
  • Bruidsparen beoordelen ons met een 9,9
  • Unieke 100% tevredenheidsgarantie

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft

 

trouwen in rotterdam ss rotterdam

Fotoshoot gemaakt op de SS Rotterdam met uitzicht over de skyline van Rotterdam

Nog meer tips voor jullie bruiloft in Rotterdam

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: Wat kost een trouwfotograaf?

Wat een trouwfotograaf precies kost is een belangrijke vraag als je trouwplannen hebt. In deze blog vertellen we precies waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen, wat de valkuilen zijn en wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan trouwfotografie.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

Bekijk een complete bruiloft

Bekijk naast losse beelden uit ons trouwfotografie portfolio ook een volledige bruiloft. Gefotografeerd door twee trouwfotografen waardoor het volledige verhaal van de dag overblijft.

Judith en René

bruiloft chateau neercanne

Marlous en Marcel

bruiloft kasteel geldrop

Leona en Mathijs

bruiloft op het strand


 

Ga terug naar het overzicht en bekijk nog meer foto’s van bruiloften.