Wat kost een trouwfotograaf?

kosten bruidsfotograaf

Wat kost een trouwfotograaf?

Wat kost een trouwfotograaf? Een belangrijke vraag op het moment dat jullie gaan trouwen. In dit artikel vertellen we jullie alles over de kosten van een bruidsfotograaf en leggen we precies uit waar deze prijzen op gebaseerd zijn.

Totaalpakket of vanaf-prijzen

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van de prijzen van verschillende trouwfotografen.

Wij werken bijvoorbeeld met all-in trouwfotografie prijzen. Dit is een totaalpakket dat bestaat uit de uren fotografie op jullie bruiloft, alle uren nabewerking van de foto’s, alle fotobestanden op USB-stick, een trouwalbum en zelfs inclusief reiskosten. Dus een totaalprijs waar geen extra kosten bij komen.

Er zijn ook veel fotografen die werken met een vanaf-prijs waarbij alles los in rekening wordt gebracht. Op het eerste gezicht lijken vanaf-prijzen een stuk goedkoper, maar wanneer je alle losse onderdelen bij elkaar gaat optellen zijn vanaf-prijzen vaak duurder dan een totaalpakket.

Wat kost een trouwfotograaf gemiddeld?

Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld € 2.500,- tot € 3.000,- Dit is een totaalprijs voor het laten fotograferen van de hele dag, inclusief alle kosten als luxe trouwalbum, reiskosten en ook vaak een 2e fotograaf. De fotograaf investeert dan gemiddeld 60 uur in jullie complete trouwreportage.

Een goede investering, want jullie zorgvuldig uitgekozen trouwkleding dragen jullie slechts één dag, de overheerlijke bruidstaart is straks in hooguit 15 minuten helemaal opgegeten en hoe onwijs tof jullie bruiloft ook is, er komt toch een einde aan deze mooie dag. Na afloop zijn het de toffe foto’s die jullie herinnering aan deze geweldige dag tastbaar en oneindig maken. Dan wil je toch foto’s waarmee jullie de sfeer van jullie dag weer helemaal opnieuw beleven?

wat kost een trouwfotograaf

Foto’s die je weer helemaal terugnemen naar dat moment waarop jij je zo gelukkig voelde

Een goedkope hobbyfotograaf

Er is altijd ook nog de budget optie. Een hobbyfotograaf met nog geen of weinig bruidsfotografie ervaring zal dolblij zijn met bruiloften waar ze op kunnen experimenteren en zal dus minder vragen dan een professionele trouwfotograaf. Een hobby fotograaf op je bruiloft kost meestal minder dan € 1000,-.

Dit experimenteren zal ook risico’s met zich meebrengen. Ben je bereid om dit risico te lopen? Wat doe je als je achteraf spijt hebt van je gekozen hobbyfotograaf op je bruiloft omdat de foto’s zijn mislukt tijdens het experiment? Het is onmogelijk om jullie trouwdag om deze reden helemaal over te gaan doen. De investering in een professionele trouwfotograaf is een keuze voor kwaliteit en zekerheid. Lees hieronder alles over de meerwaarde van een professionele trouwfotograaf.

 

Wat is de meerwaarde van een professionele trouwfotograaf?

  • Er is altijd een back-up fotograaf voor jullie bruiloft
  • Geen enkel mooi moment van jullie dag gaat verloren
  • Je krijgt een super snelle levertijd van de foto’s
  • Unieke 100% tevredenheidsgarantie op jullie trouwalbum
  • Professionele apparatuur inclusief back-up apparatuur
  • Een professionele fotograaf legt uitsluitend bruiloften vast
  • De zekerheid van professionele kwaliteitsfoto’s van jullie dag

 

1. Er is altijd een back-up fotograaf voor jullie bruiloft

Op de ochtend van je bruiloft word je wakker. De dag waar je lang naar uit hebt gekeken is aangebroken. Ontzettend spannend! Je probeert te ontbijten, maar echt veel eten lukt niet van de spanning. Dan krijg je een telefoontje, je kennis die foto’s komt maken van jullie bruiloft kan helaas niet komen want ze ligt met hoge koorts op bed. Helaas heeft ze geen vervanger achter de hand om foto’s te komen maken op jullie bruiloft. Hoe ga je dit last-minute oplossen? Dit is toch het begin van een nachtmerrie?!

Een professionele trouwfotograaf heeft een back-up voor dit soort noodsituaties. Wij werken met een vast team van 4 fotografen, die allemaal in dezelfde stijl fotograferen. Mocht een dergelijke noodsituatie zich voordoen, en er moet een fotograaf worden vervangen, dan zullen jullie hiervan niets merken. Het eindresultaat voldoet altijd aan onze hoge standaard.

kosten bruidsfotograaf

Start je dag zonder zorgen over je trouwfotograaf

2. Er gaat geen enkel speciaal moment verloren

Tijdens een bruiloft gebeurt er van alles tegelijk. Een professionele fotograaf is gespecialiseerd in bruiloften en weet exact wat hij kan verwachten en hoe hij met alle uitdagingen op een trouwdag om moet gaan. Wij lopen continue enkele stappen voor op jullie planning, zijn op de juiste plek aanwezig nog voordat de speciale momenten echt gebeuren en zitten al klaar om een unieke compositie vast te leggen. Zo gaat er geen enkel moment verloren en wordt de sfeer van jullie dag precies vastgelegd zoals ze echt was. Je wilt toch niet dat je achteraf nietszeggende foto’s overhoudt, waarbij alles er net niet goed op staat?!

kosten trouwfotograaf

Een professionele trouwfotograaf mist geen enkel bijzonder moment van jullie dag

3. Super snelle levertijd van jullie trouwfoto’s

Bij een professionele trouwfotograaf ben je prioriteit nummer 1. Je bent niet zomaar een foto opdrachtje naast een 40-uurige werkweek, zoals je vaak bij een hobby fotograaf ziet. In dit laatste geval is het vaak zo dat je 6 maanden na je bruiloft nog steeds aan het wachten bent op de foto’s. Het resultaat is dan vaak dat je nog 6 maanden na je bruiloft moet wachten tot je de foto’s van jullie bruiloft in huis hebt. Bij ons dus niet! Jullie bruiloft is prioriteit nummer 1. En als service zorgen wij er zelfs voor we jullie trouwfoto’s binnen 4 weken na jullie bruiloft afleveren.

Als bruidsfotograaf Brabant fotograferen we door heel Nederland en België. Per trouwseizoen fotograferen we maximaal 30 bruiloften waardoor we aan iedereen echt de aandacht kunnen besteden die ze verdienen. We besteden extra aandacht in alle contact momenten en ook in de nabewerking achteraf. Gemiddeld investeren we in totaal 40 uur in een bruiloft die we fotograferen.

4. Unieke 100% tevredenheidsgarantie op jullie trouwalbum

Een professionele trouwfotograaf heeft toegang tot professionele trouwalbum leveranciers. Wij werken samen met de beste albumleverancier van Nederland zodat we de allerhoogste kwaliteit kunnen leveren. Een luxe trouwalbum is altijd inbegrepen bij onze (totaal)trouwpakketten. We geven onze bruidsparen veel inspraak over de inhoud van het trouwalbum en vinden het belangrijk dat ze 100% tevreden zijn over de lay-out voordat het album daadwerkelijk wordt gedrukt.

Luxe trouwalbum

We gaan net zolang door tot jullie 100% tevreden zijn over jullie luxe trouwalbum

5. Professionele apparatuur inclusief back-up apparatuur

Een professionele fotograaf heeft geïnvesteerd in het beste materiaal om geen enkel moment van jullie bruiloft mis te lopen. Een goede fotograaf heeft daarbij ook gedacht aan back-up materiaal mocht er een camera stuk gaan. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Naast een goede camera werken we ook met de beste flitsers om ook in omstandigheden met slecht licht goed uit de voeten te kunnen. Op jullie bruiloft is onze cameratas gevuld met ruim 15.000 euro aan professionele camera apparatuur om het maximale uit jullie dag te halen en niets aan het toeval over te laten.

6. Een professionele trouwfotograaf is gespecialiseerd in bruiloften

Een professionele trouwfotograaf is fulltime bezig met bruiloften. Onze specialisatie is bruidsfotografie en hebben inmiddels al meer dan 300 bruiloften mogen vastleggen. Ieder jaar volgen we opleidingen en bijscholing, want de wereld van de digitale fotografie blijft zich continue ontwikkelen. Zo blijft onze kennis up-to-date.

7. De zekerheid van professionele kwaliteitsfoto’s van jullie dag

Een professionele fotograaf zal altijd het uiterste uit jullie dag halen. Er worden niet zomaar wat standaard ‘kiekjes’ gemaakt. Er is aandacht voor het maken van foto’s die de sfeer van jullie dag perfect vastleggen. Wij gaan voor ieder bruidspaar tot het uiterste en halen alles eruit wat erin zit. We hebben hierdoor al vele nationale en internationale trouwfotografie awards gewonnen. We behoren tot de top 5 van beste trouwfotografen van Nederland, België en Luxemburg. En we zijn zelfs uitgeroepen tot de top 10 beste trouwfotografen wereldwijd. Een motivatie om iedere keer de aller beste foto’s te willen maken.

wat kost een trouwfotograaf

Wij gaan voor ieder bruidspaar tot het uiterste en halen alles eruit wat erin zit

Conclusie: wat zijn de kosten voor een bruidsfotograaf op onze bruiloft?

We geven graag een samenvatting op de vraag: “Wat kost een trouwfotograaf?” Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld € 2.500,- tot € 3.000,-, hierbij zijn alle losse kosten bij elkaar opgeteld. Jullie ontvangen dan een totaalpakket inclusief album. De trouwfotograaf heeft dan gemiddeld 60 uur in jullie trouwreportage geïnvesteerd. Een waardevolle investering in een onbetaalbare herinneringen. Met een professionele trouwfotograaf heb je de zekerheid die je niet van een goedkopere hobbyfotograaf kunt verwachten. Hoeveel risico willen jullie lopen met de foto’s, het eindresultaat, van jullie bruiloft?

Waar gaan jullie trouwen?

Fotostudio The Wedding Story is gevestigd in Brabant, en we fotografen bruiloften door heel Nederland en Vlaanderen. De lijst met plaatsen waar we vaak komen is lang. Breda, Den Bosch, Eindhoven en Utrecht, zijn plaatsen waar veel van onze bruiloften plaatsvinden.

Fotostudio The Wedding Story is opgericht in Zuid-Holland, in de stad Dordrecht, en was hier ruim 10 jaar gevestigd. We kennen deze stad door en door. Geen enkel fotogeniek straatje is ons onbekend. Andere steden in Zuid-Holland waar we veel bruiloften fotograferen zijn Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Waar jullie ook gaan trouwen, in de mooie stad Amsterdam of in de bourgondische hoofdstad Breda, met twee bruidsfotografen halen we alles uit jullie bruiloft. We maken kleurrijke foto’s van spontane momenten, waarop je kunt zien dat iedereen geniet van jullie speciale dag. Geen stijve overdreven poses, want we gaan net dat ene stapje verder waar de doorsnee fotograaf op een bruiloft stopt met fotograferen.

Doe nog meer inspiratie op voor je bruiloft

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes verzorgt. Daar wil je dan ook mooie foto’s van! We hebben de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid en haal je alles uit jullie trouwdag.

 

Wil je weten hoe we alles uit jullie dag halen?

Ik wil meer weten over jullie werkwijze

 

Ellen en Thomas

trouwfotograaf leiden

Rowan en Guy

trouwfotograaf breda

Celine en Jord

trouwfotograaf rotterdam