De 8 beste tips voor trouwen in Breda

8 tips voor jullie bruiloft in breda

De 8 beste tips voor trouwen in Breda

Jullie gaan trouwen in Breda en steken veel energie in de voorbereidingen. Maar wat moet je nu echt niet vergeten op jullie bruiloft? We geven graag onze 8 beste tips voor trouwen in Breda!

Vier jullie complete bruiloft op één trouwlocatie in Breda

Als jullie niet continue op jullie horloge willen kijken of jullie wel op tijd aankomen bij de volgende trouwlocatie, kies dan voor een trouwlocatie in Breda waar jullie de volledige bruiloft kunnen vieren. Tijdens meer dan 300 bruiloften als trouwfotograaf in Breda, hebben we geleerd dat dit de beste manier is om een relaxte sfeer op een bruiloft te creëren.

Onze favoriete trouwlocaties in Breda waar dit kan: Strand Binnen, Wolfslaar en de Korenmolen Princenhage. Maar ook in de directe omgeving van Breda kunnen jullie je volledige bruiloft vieren. Dit kan bijvoorbeeld bij de twee unieke trouwlocaties in Ulvenhout: Ulvenhart en landgoed Luchtenburg of bij Bovendonk in Hoeven.

trouwen in Breda

Net buiten Breda kun je trouwen in het bos op Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout

Willen jullie buiten trouwen in Breda, in de achtertuin van je ouders bijvoorbeeld? Goed nieuws, want zelfs dat kan tegenwoordig! Sinds 2019 is het mogelijk om op elke willekeurige locatie te trouwen in Breda. Jullie zijn dus niet langer gebonden aan een beperkte lijst met trouwlocaties. Trouwen in Breda kost 422,- euro als de trouwceremonie plaatsvindt binnen kantoortijden van maandag tot en met vrijdag. Op andere momenten gelden andere tarieven.

trouwen in breda

Willen jullie buiten trouwen in Breda, bijvoorbeeld in je eigen achtertuin? Sinds 2019 kan dat!

Maak jullie trouwceremonie onvergetelijk

De trouwceremonie is een belangrijk moment van jullie dag. Wil je dan een onpersoonlijk verhaal waarbij je gasten in slaap vallen? Als jullie liever een verhaal willen horen wat precies van toepassing is op jullie twee, dan kun je dit het beste overlaten aan een zelfstandig trouwambtenaar. Door de verandering van de regels in Breda is het sinds 2019 mogelijk om je eigen zelfstandig trouwambtenaar te kiezen. Je hoeft dus niet per se een babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) te kiezen die aangesloten is bij de gemeente Breda. Zo kunnen jullie kiezen voor een babs die perfect aansluit bij wie jullie zijn en die jullie een onvergetelijke ceremonie kan bezorgen.

de 8 beste tips voor trouwen in breda

Maak van jullie trouwceremonie een heel persoonlijk moment

Laat jullie bruiloft in Breda fotograferen door twee fotografen

Tijdens een bruiloft gebeurt er altijd heel veel tegelijk. Teveel om door één trouwfotograaf vastgelegd te kunnen worden. Bij twee fotografen kan de één de focus leggen op het bruidspaar terwijl de ander alle overzichtsfoto’s, de details en de spontane reacties van jullie familie en vrienden fotografeert. Zo krijg je een grotere variatie aan foto’s, en ontbreekt er geen enkel moment. Ook zijn de twee fotografen veel minder opvallend aanwezig dan één fotograaf.

trouwen in Breda

Met twee fotograferen heb je niet alleen foto’s van jullie zelf, maar ook van de gasten

Opties voor een mooie fotolocatie in Breda

Natuurlijk wil je foto’s laten maken op een mooie fotolocatie in Breda. Probeer daarnaast zo min mogelijk te reizen op jullie trouwdag dus zoek het vooral niet te ver. Een locatie op de route van jullie huis naar de trouwlocatie is perfect. Goede fotolocaties in de natuur zijn: Mastbos, Galderse Meren, Liesbosch, Vrachelse Heide en De Leemputten. Mooie fotolocaties in het centrum zijn: Kasteelplein en Begijnhof.

Bruiloft in Breda van Rowan en Guy


bruidsfotograaf breda
Rowan en Guy vierden hun complete bruiloft in Breda. We mochten de volledige dag van hun vastleggen van de voorbereidingen in hotel Bliss tot aan het feest bij STRND. Het werd een ontspannen dag waarop iedereen het naar hun zin had. Exact zoals het bruidspaar het graag wilde hebben. Bekijk op onze blog de complete bruiloft van Rowan en Guy.
 

Bekijk de complete bruiloft in Breda

 

Zorg voor een binnen fotolocatie in Breda bij eventueel slecht weer

Het is altijd verstandig om bij regen een binnen fotolocatie in Breda achter de hand te hebben. Gelukkig maken we daar zelden gebruik van, maar met ons Nederlandse klimaat weet je het maar nooit. Huize Druivelaar is echt een aanrader om binnen foto’s te maken in Breda.

trouwen in breda

Zorg voor een backup plan als je niet buiten in de regen foto’s wilt laten maken

Plan jullie first look buiten de deur

Het is ontzettend spannend om elkaar pas voor het eerst te zien bij de trouwceremonie. Ontmoeten jullie elkaar al eerder op de dag? Plan de ontmoeting dan buiten, bij voorkeur in een park in de buurt of op de plaats van jullie fotoshoot. Buiten heb je het allermooiste licht en vaak een prachtige omgeving.

trouwen in breda

Plan de first look buiten, want hier heb je het allermooiste licht

Laat een unieke champagne foto maken

Dé hit van dit moment is de champagne foto à la Max Verstappen. Ontzettend leuk om te doen en deze foto neemt slechts 10 minuten in beslag. Laat deze halverwege de feestavond maken.

trouwen in breda

Een champagne foto laten maken is een ontzettend toffe ervaring

Neem de tijd en geniet voor de volle 100%

Maar bovenal: geniet! Neem de tijd om alles wat er op jullie dag gaat gebeuren met je volle aandacht te kunnen beleven. Laat de planning tijdens de dag over aan de ceremoniemeester of weddingplanner en laat alles komen zoals het komt. Geniet! Vier de liefde en het leven samen met je beste vrienden en familie.

trouwen in breda

Geniet!

Op zoek naar de beste bruidsfotograaf voor jullie bruiloft in Breda?

We komen uit de directe omgeving van Breda en hebben meer dan 10 jaar ervaring met het fotograferen van bruiloften in Breda. Op jullie bruiloft fotograferen we met twee fotografen, en gaan op tussen de groep als één van jullie daggasten. We fotograferen de hele dag onopgemerkt. Zo kunnen jullie genieten van een relaxte trouwdag waarop je volop kunt genieten zonder onderbroken te worden door een fotograaf. We hebben een extra scherp oog voor spontane momenten en maken kleurrijke foto’s vol emotie. Daarnaast hebben jullie de trouwfoto’s binnen 4 weken in huis dankzij onze supersnelle levertijd. Wil je alvast een voorproefje? Laat een loveshoot in breda maken!

 

De 7 voordelen van The Wedding Story op jullie bruiloft

  • Meer dan 10 jaar ervaring in Breda
  • Top 5 beste trouwfotograaf van Nederland
  • Super snelle levertijd, foto’s binnen 4 weken
  • Twee fotografen op jullie bruiloft
  • Meer dan 300 bruidsparen gingen je voor
  • Bruidsparen beoordelen ons met een 9,9
  • Unieke 100% tevredenheidsgarantie

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft

 

bruidsfotograaf breda

Meer dan 10 jaar ervaring met bruiloften in Breda

Nog meer tips voor jullie bruiloft in Breda

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: Wat kost een trouwfotograaf?

Wat een trouwfotograaf precies kost is een belangrijke vraag als je trouwplannen hebt. In deze blog vertellen we precies waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen, wat de valkuilen zijn en wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan trouwfotografie.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

Arjen en Eveline

bruiloft in amsterdam

Rowan en Guy

trouwfotograaf breda

Celine en Jord

trouwfotograaf rotterdam


 

Ga terug naar het overzicht en bekijk nog meer foto’s van bruiloften.