Binnenlocatie fotoshoot

Binnenlocatie fotoshoot

Zo vind je de juiste binnenlocatie voor een fotoshoot

Regen op je bruiloft, daar hoopt helemaal niemand op. Het is echter wel realistisch om hier rekening mee te houden. Met de juiste voorbereiding komt het ook met jullie foto’s helemaal goed. De sleutel voor een ontspannen bruiloft is om je te concentreren op alles waar je zelf wél invloed op kunt hebben. Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk.

binnenlocatie fotoshoot

Niemand hoopt op regen tijdens zijn bruiloft

Hoe vind je een goede binnenlocatie voor de fotoshoot? We gaan jullie helpen!

Allereerst zijn binnenlocaties voor een fotoshoot in veel regio’s lastig om te vinden. Ruimte is schaars en de vierkante meterprijs gaat momenteel door het dak.

Veel geschikte locaties maken plek voor nieuwbouw. De Leerfabriek in Oisterwijk is een binnenlocatie waar we als trouwfotograaf in het verleden vele fotoshoots hebben gemaakt. Inmiddels heeft de fabriek een andere bestemming gekregen en zijn er bedrijven en appartementen in gevestigd. Ook de bekende Enke fabriek in Ede is inmiddels gesloopt en de fabriek heeft plaats gemaakt voor een complete woonwijk.

Gelukkig is er nog een redelijk aanbod aan goede binnen fotolocaties door heel Nederland. Hier hebben we een compleet overzicht met binnenlocaties voor een fotoshoot van gemaakt. Deze lijst staat iets verderop, maar eerst nog een andere oplossing die zeker de moeite waard is om te overwegen.

Oplossing nummer 1

De beste oplossing is de fotoshoot alsnog op dezelfde dag maken, maar dan op een later tijdstip. Ondanks dat het in Nederland gemiddeld 170 dagen per jaar regent, regent het statistisch gezien slechts op 25 dagen de volledige dag. Wachten is de moeite waard want buiten worden er vaak mooiere foto’s gemaakt dan tijdens een fotoshoot op een binnenlocatie.

binnenlocatie fotoshoot

Als de planning het toelaat dan is de fotoshoot verplaatsen de beste oplossing

Verplaatsten kan een oplossing zijn. Als het niet lukt om de fotoshoot op een later tijdstip te plannen dan is het verstandig om een binnenlocatie achter de hand te hebben.

Als je gaat trouwen dan zit er vaak weinig speling in de bruiloft planning om het moment van foto’s maken te verplaatsen. Voor deze dag gaan maandenlange voorbereidingen aan vooraf. Zonde om je trouwfoto’s letterlijk in het water te laten vallen. We adviseren om voor een bruiloft altijd een binnenlocatie voor de fotoshoot achter de hand te hebben. Gewoon als back-up. Hopelijk is het stralend weer en hebben jullie deze niet nodig. We duimen met jullie mee!

Waar moet een binnenlocatie voor een fotoshoot aan voldoen?

Niet elke binnenlocatie is geschikt om een fotoshoot te maken. Een geschikte locatie heeft grote ramen waar veel natuurlijk licht door naar binnen valt. Dit is het geval bij veel oude fabriekshallen zoals de Spoorzonne in tilburg. Ook een kas zoals Het Klaslokaal in Oostkapelle of een orangerie zoals Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek zijn perfecte binnenlocaties voor het maken van trouwfoto’s.

binnen fotolocatie

Een locatie met grote ramen zoals de Spoorzone in Tilburg is er geschikt

Ook is het fijn als er veel ruimte is. Om deze reden is een restaurant een stuk minder geschikt. Hier staan de tafels en stoelen vaak krap op elkaar waardoor er nauwelijks bewegingsvrijheid is.

Binnenlocatie fotoshoot

Lijst met bekendste binnen fotolocaties van Nederland

Energiehuis (Dordrecht, Zuid Holland)
Hotel New York (Rotterdam, Zuid Holland)
Van Nelle Fabriek (Rotterdam, Zuid Holland)
Tram Remise (Den Haag, Zuid Holland)
Lijm en Cultuur (Delft, Zuid Holland)
De spiegeltent (Gouda, Zuid Holland)
Hortus Botanicus (Leiden, Zuid Holland)

Abdij (Middelburg, Zeeland)
De Lasloods (Vlissingen, Zeeland)
Het Katshuis (Kats, Zeeland)
Het Klaslokaal (Oostkapelle, Zeeland)

De oude suikerfabriek (Zevenbergen, Noord Brabant)
Het Ketelhuis (Eindhoven, Noord Brabant)
Piet Hein Eek (Eindhoven, Noord Brabant)
Spoorzone (Tilburg, Noord Brabant)
Domaine d’Heerstaayen (Strijbeek, Noord Brabant)
Markiezenhof (Bergen op Zoom, Noord Brabant)

Werkspoorkathedraal (Utrecht, Utrecht)
Metaal Kathedraal (Utrecht, Utrecht)
Rijtuigenloods (Amersfoort, Utrecht)
De Nieuwe Stad (Amersfoort, Utrecht)

Tropenmuseum (Amsterdam, Noord Holland)
Hortus Botanicus (Amsterdam, Noord Holland)
Westergasfabriek (Amsterdam, Noord Holland)
Lichtfabriek (Haarlem, Noord Holland)
Hortus Alkmaar (Alkmaar, Noord Holland)

De Melkfabriek (Arnhem, Gelderland)
Radio Kootwijk (Apeldoorn, Gelderland)
Orangerie (Barneveld, Gelderland)

Lokaal 55 (Sneek, Friesland)

Let op

Dit zijn commerciële instellingen. Je betaalt de locatie om binnen een fotoshoot te mogen organiseren. De tarieven lopen uit één van enkele tientjes tot € 200,- per uur. Vooraf reserveren is in bijna alle gevallen noodzakelijk. Neem op tijd contact op met de locatie om de voorwaarden te bespreken.

Gratis binnen fotolocaties

Deze zie je vaak over het hoofd

Naast de (betaalde) commerciële binnenlocaties waar je terecht kunt voor een fotoshoot als het buiten regent is er nog een andere categorie locaties. Dit zijn vaak minder voor de hand liggende binnen fotolocaties. Zoals een oude vervallen kas aan de rand van een dorp, of de scheepswerf waar je oom heeft gewerkt. Hier zitten vaak echte pareltjes tussen die erg geschikt zijn en waar nog geen enkele fotograaf een fotoshoot heeft mogen maken.

Als leuke bijkomstigheid zijn deze binnenlocaties voor een fotoshoot vaak nog gratis ook.

Familie en vrienden zijn de sleutel voor de toegang tot deze plekken. Zelfs die ene verre kennis kan goed van pas komen. Met elkaar heb je een waanzinnig groot netwerk. Maak daar gebruik van!

Op deze manier zijn we al op veel bijzondere binnen fotolocaties geweest. Zo hebben we gefotografeerd in een grote scheepswerf waar de oom van de bruid werkzaam was, en kreeg een ander bruidspaar toegang tot een treinloods via de voormalige werkgever van de bruidegom. Denk out-of-the-box en kies voor een minder voor de hand liggende fotolocatie.

binnen fotolocatie

Laat de sfeer niet verpesten door regen op je bruiloft

Je zult versteld staan hoeveel deuren er voor je opengaan door de stoute schoenen aan te trekken en het gewoon te vragen. Zo fotografeerden we een keer in de stallen van een grote boerderij. Het bruidspaar had geen enkele connectie met de eigenaar. Ze zijn voorafgaand aan de bruiloft langsgereden en het gewoon gaan vragen. In ruil voor een goede fles wijn was het geregeld.

Nee heb je, ja kun je krijgen.

Doe meer inspiratie op voor je bruiloft!

Tip: De populairste bruidstaarten van dit trouwseizoen

Vandaag de dag zijn er talloze soorten en stijlen van bruidstaarten mogelijk. Van traditionele bruidstaarten die bestaan uit 3 lagen met roombotercrème tot aan bruidstaarten van 1 laag versiert met chocolade, fruit of eetbare bloemen. Bekijk de trends van dit trouwseizoen!

bruidstaart 3 lagen

Tip: Zo vind je het bruidsboeket die het beste bij je past

Er zijn vele soorten trouwboeketten waaruit je kunt kiezen. Elk met hun eigen betekenis en stijl. Welk trouwboeket past het beste bij jullie bruiloft? Bekijk de trends van dit trouwseizoen.

bruidsboeket bewaren

Tip: Zo vind je de trouwlocatie die het beste bij je past

Het vinden van een trouwlocatie is een helse klus. Er is een groot aanbod aan locaties waar je uit kan kiezen. Als je niet weet waar je naar op zoek bent dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om moedeloos van te worden. Op deze pagina ontdek je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de perfecte trouwlocatie voor je bruiloft.

wie versiert de trouwlocatie

Bekijk meer bruiloften

Judith en René

bruiloft chateau neercanne

Marlous en Marcel

bruiloft kasteel geldrop

Leona en Mathijs

bruiloft op het strand