bruidstaart

Bruidstaart

Dit moet je weten voordat je een bruidstaart kiest

De bruidstaart is een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Het is niet alleen een lekkere traktatie maar ook een symbolische weergave van de liefde en verbondenheid tussen het bruidspaar. Bruidstaarten zijn al eeuwenoud en zijn in de loop der tijd sterk veranderd. Al sinds de tijd van de Romeinen is een bruidstaart een must have op elke bruiloft. De Romeinen maakten taarten die bestonden uit meerdere lagen cake om symbolisch het begin van een nieuw leven te vieren.

bruidstaarten

Vandaag de dag zijn er talloze soorten en stijlen van bruidstaarten mogelijk. Van traditionele bruidstaarten die bestaan uit 3 lagen met roombotercrème tot aan bruidstaarten van 1 laag versiert met chocolade, fruit of eetbare bloemen.

3 lagen bruidstaart

De meest populaire taarten van dit moment blijft de traditionele bruidstaart met 3 lagen. Deze bestaat uit drie lagen gestapelde cake, meestal afgewerkt met fondant, en is vaak versierd met bloemen of fruit.

bruidstaart 3 lagen

Het is belangrijk om vooraf goed te overleggen met de leverancier van de wedding cake over de smaken van de taart. Er zijn veel verschillende smaken mogelijk, zoals chocolade, vanille, aardbei en citroen. Sommige taartenbakkers bieden ook glutenvrije of veganistische bruidstaarten aan. Hou bij het kiezen van de trouwtaart rekening met het aantal uitgenodigde daggasten. De taartenbakker kan je hier een goed advies over geven.

Bruidstaarten en decoratie

De decoratie van de bruidstaart kan je aanpassen aan het thema van de bruiloft. Fruit, chocolade of bloemen kunnen worden gebruikt om de taart te versieren. Dit is een voorbeeld van een gepersonaliseerde bruidstaart met op de buitenkant een afbeelding van het gezin en een kaart van Europa die de liefde voor reizen symboliseert.

bruidstaart decoratie

Naked wedding cake

Een van de meest populaire stijlen van dit moment is de “naked cake”. Dit is een taart zonder fondant of marsepein aan de buitenkant, waardoor de natuurlijke textuur en smaak van de cake beter naar voren komt. Een naked wedding cake wordt vaak gecombineerd met verse bloemen en fruit als decoratie.n De lagen cake zijn hierdoor zichtbaar, dit geeft de taart een natuurlijke en ongedwongen uitstraling. Dit is een voorbeeld van een naked wedding cake met rood fruit.

bruidstaart naked cake

Kleine bruidstaart

Een nieuwe trend van de afgelopen jaren die we als trouwfotograaf steeds vaker op bruiloften zien is de “sweet table”. Hierbij is er een kleine bruidstaart die het bruidspaar symbolisch kan aansnijden en verder is de tafel gevuld met verschillende soorten gebakjes, cup cakes en andere zoetigheden zodat iedere gast iets kan kiezen wat het best bij zijn voorkeur past.

kleine bruidstaart

Herfstdecoratie

Dit voorbeeld van een bruidstaart wil ik jullie niet onthouden. In de herfst mochten we een bruiloft fotograferen waarbij deze bijzondere trouwtaart werd geserveerd. Er was ontzettend veel aandacht besteed aan de decoratie van de bruidstaart. De bruidstaarten bestonden uit 1 laag. Daarbovenop waren met fondant complexe herfst details geplaatst. Een kunstwerk! Bijna te mooi om op te eten.

bruidstaart voorbeelden

Hoe snij je een bruidstaart aan?

Geregeld merken we op dat een bruidspaar niet weet hoe je de taart moet aansnijden. Niet gek, dit doe je natuurlijk niet dagelijks. Voor ons is het dagelijkse korst, en we geven graag een uitleg hoe het moet.

bruidstaart aansnijden

Het antwoord op de vraag: “Hoe snij ik een bruidstaart aan?

1. De bruid en bruidegom snijden samen het eerste stukje taart aan.
2. De bruidegom houdt zijn hand bovenop die van de bruid terwijl ze samen de taart snijden.
3. De eerste plak taart wordt gedeeld tussen de bruidegom en bruid die elkaar een stukje geven.

Hierna wordt het aansnijden en het uitdelen van de taart overgenomen door het personeel van de trouwlocatie.

Doe meer inspiratie op voor je bruiloft!

Tip: Zo vind je een binnenlocatie voor de fotoshoot

Ondanks dat je hoopt dat er geen regen valt op je bruiloft is het wel realistisch om hier rekening mee te houden. Met de juiste voorbereiding komt het ook met jullie foto’s helemaal goed. We geven je verschillende tips hoe je eenvoudig de binnenlocatie vindt die bij jullie bruiloft past.

binnenlocatie fotoshoot

Niemand hoopt op regen tijdens zijn bruiloft

Tip: Zo vind je het bruidsboeket die het beste bij je past

Er zijn vele soorten trouwboeketten waaruit je kunt kiezen. Elk met hun eigen betekenis en stijl. Welk trouwboeket past het beste bij jullie bruiloft? Bekijk de trends van dit trouwseizoen.

bruidsboeket bewaren

Tip: Zo vind je de trouwlocatie die het beste bij je past

Het vinden van een trouwlocatie is een helse klus. Er is een groot aanbod aan locaties waar je uit kan kiezen. Als je niet weet waar je naar op zoek bent dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om moedeloos van te worden. Op deze pagina ontdek je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de perfecte trouwlocatie voor je bruiloft.

wie versiert de trouwlocatie