Regen op je bruiloft

Regen op je bruiloft

Zó reken je ermee af!

Regen op je bruiloft. Voor geen enkel bruidspaar is dit het droomscenario. Wel is het realistisch om rekening mee te houden. Als je de juiste voorbereidingen treft krijgt het tegenvallende weer in ieder geval geen grip op de sfeer.

regen op je bruiloft

Je hebt liever geen regen op je bruiloft, maar het is wel realistisch om hier rekening mee te houden

Wist je dat het ongeveer 170 dagen per jaar regenachtig is? Dit is voornamelijk in de winter, maar ook in de zomer kan het regenen tijdens je bruiloft. Zo ook op de bruiloft van Elleke & Just. Ze zijn getrouwd in de maand augustus. Midden in de zomer, maar ondanks dat regende het op hun trouwdag. Met deze tips van Elleke & Just reken je af met regen op je bruiloft!

Voorbereiding is het halve werk

Ga uit van het perfecte scenario. Veel bruidsparen dromen van mooi weer tijdens hun bruiloft, en daar mag je ook best van uitgaan. Het heeft nog geen zin om een half jaar van te voren in de stress te schieten vanwege de mogelijke kans op regen tijdens je bruiloft. De spanning over het weer neem je weg door naast het mooi weer scenario ook een slecht weer scenario op te nemen in je bruiloft planning. Neem uiteindelijk de dag voor de bruiloft het besluit van welk scenario je gebruik gaat maken. De dag voor je bruiloft kan je redelijk goed voorspellen of het daadwerkelijk gaat regenen.

regen op je bruiloft

Veel trouwlocaties hebben de mogelijkheid om bij regen uit te wijken naar binnen. Of er kan een mooie tent worden opgezet. Het is fijn om een trouwlocatie te kiezen die deze flexibiliteit kan bieden. Je kunt met een gerust hart een buiten ceremonie plannen als je weet dat je bij regen ook naar binnen kunt. Bij veel locaties kan je dit zelfs op de ochtend van de bruiloft zelf nog beslissen.

regen op je bruiloft

Je kunt ook net als Elleke & Just de ceremonie alsnog buiten vieren. Zorg voor volgende paraplu’s zodat iedereen droog blijft. Of geef voorafgaand aan de bruiloft alle gasten de tip om deze mee te nemen. Alle paraplu’s bij elkaar geven een extra knusse sfeer. Des te duidelijker het statement dat liefde alles overwint. Zelfs dit regenbuitje.

Tip: als je paraplu’s van één bepaalde kleur wilt kunnen deze ook gehuurd worden.

Fotoshoot en regen op je bruiloft

Als het met bakken uit de lucht komt vallen dan is het fijn om voor de fotoshoot een binnenlocatie achter de hand te hebben. Start op tijd met het zoeken naar een geschikte locatie. In de week voor de bruiloft is de kans groot dat alle locaties volgeboekt zijn. Om je te helpen bij je zoektocht hebben we een lijst met binnenlocaties voor de fotoshoot samengesteld.

regenachtige bruiloft

Verplaats de fotoshoot naar een ander tijdstip op de dag waarop het wel droog is

Je kunt ook het fotomoment uitstellen. Statistisch gezien regent het maar 25 keer per jaar de volledige dag aan één stuk door. Grote kans dat het slechts om een buitje gaat als er regen is voorspeld op je bruiloft. Stel je flexibel op en maak foto’s zodra het weer is opgeklaard. Zorg voor een paraplu en hippe regenlaarzen en laat je vooral niet tegenhouden om mooie foto’s te gaan maken!

Ook met regen op je bruiloft een geslaagde dag

Valt er regen op je bruiloft? Laat je humeur niet bederven! Het is belangrijk om positief te blijven. Maak je enkel druk om de dingen waar je zelf invloed op hebt. Daar valt het weer in ieder geval niet onder. Het weer komt zoals het komt. Zonde om te gaan zitten sippen. Zeker op een speciale dag als je bruiloft. Jullie positieve energie zal ook invloed hebben op al je gasten. Ook met regen op je bruiloft kan je een fantastische dag beleven.

regen op je bruiloft

Met een positieve instelling maak je zelfs van een regenachtige bruiloft een succes!