bruidsboeket

Bruidsboeket

DIT MOET JE WETEN VOORDAT JE EEN bruidsboeket KIEST

Een bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Er zijn vele soorten trouwboeketten die beschikbaar zijn, elk met hun eigen betekenis en stijl. Een traditioneel trouwboeket bestaat meestal uit witte bloemen zoals rozen en lelies. Deze bloemen symboliseren de onschuld en de waarheid van de liefde. Een andere populaire keuze is een boeket van rode rozen, die de intense passie en het verlangen symboliseren.

bruidsboeket wit

Een voorbeeld van een klassiek wit bruidsboeket

De laatste jaren zien we als trouwfotograaf steeds vaker trouwboeketten die zijn gemaakt van wilde bloemen. Deze boeketten kunnen bestaan uit een verscheidenheid aan bloemen, zoals margrieten, viooltjes, en zonnebloemen. Symbool voor natuurlijke schoonheid en vrijheid van de liefde.

trouwboeket herfst

Kies voor een seizoensgebonden trouwboeket, zoals dit boeket met herfstkleuren

Sommige bruiden kiezen voor een seizoensgebonden trouwboeket, zoals een boeket van herfstbloemen en herfstkleuren.

Wat kost een bruidsboeket?

De kosten van een bruidsboeket kunnen variëren afhankelijk van de bloemen die gebruikt worden, de grootte van het boeket en de locatie waar het boeket gekocht wordt. In Nederland kan een bruidsboeket variëren van €50,- tot €300,-. Het is raadzaam om verschillende bloemisten te vergelijken en te overleggen over de mogelijkheden om te bepalen wat het beste bij uw budget past.

Wie regelt het bruidsboeket?

Traditioneel gezien is het de bruidegom die voorafgaand aan de bruiloft het boeket besteld, en op de dag zelf de bruid verrast met het boeket. Er zijn nog maar weinig bruiden die dit volledig overlaten aan de bruidegom. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk dat de bruidegom makkelijk een verkeerder keuze maakt.

Tegenwoordig kiezen bruiden zelf het bruidsboeket zodat hij bij hun trouwjurk past of dat de bloemen passen bij het thema of de stijl van de bruiloft. Zoals een veldboeket van wilde bloemen of een boeket van gedroogde bloemen bij een bohemien thema.

Welk type bruidsboeket pas bij mijn trouwjurk?

Een klassiek wit boeket van rozen of witte bloemen, zoals orchideeën, is een geweldige keuze voor een traditionele witte bruidsjurk.

Bruidsboeket met veldbloemen

Een boeket met wilde bloemen of een boeket met een natuurlijke uitstraling, zoals een boeket met takken, bladeren of grassen, is een mooie keuze voor een jurk met een bohemien of landelijke stijl.

bruidsboeket veldbloemen

Een boeket met heldere, felle kleuren, zoals rode rozen of gele gerbera’s, is een geweldige keuze voor een jurk met een opvallende kleur of een jurk met een moderne snit.

Een klein bruidsboeket

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de grootte van het boeket. Een groot boeket kan prachtig zijn, maar het kan ook onhandig zijn om mee te dragen tijdens de ceremonie en de receptie. Een kleiner boeket kan gemakkelijker zijn om mee te dragen en kan ook elegant zijn.

bruidsboeket klein

Hoelang van tevoren bestel je het bruidsboeket?

Het is aanbevolen om het bruidsboeket ongeveer 2-3 maanden van tevoren te bestellen. Dit geeft de bloemist voldoende tijd om de bloemen te bestellen en te bereiden, en om eventuele wijzigingen aan te brengen indien nodig. Echter, het is altijd verstandig om zo snel mogelijk te reserveren, vooral als je trouwt in de zomer of tijdens een andere drukke periode.

bruidsboeket bestellen

Wie geeft het trouwboeket?

Het is Nederland een traditie dat het trouwboeket door de bruidegom aan de bruid wordt gegeven zodra ze elkaar voor het eerst zien.

Welke bloemen zitten er in een bruidsboeket?

Er zijn veel verschillende bloemen die gebruikt kunnen worden in een bruidsboeket. Dit is afhankelijk van je persoonlijke smaak en stijl. Zoals je ziet aan de foto’s op deze pagina zijn rozen nog altijd de populairste bloemen. Het is ook gebruikelijk om groenblijvende planten, zoals eucalyptus of salal, toe te voegen voor textuur en om het boeket een natuurlijke uitstraling te geven.

Wat doe je met het bruidsboeket na de bruiloft?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met een bruidsboeket na de bruiloft.

trouwboeket

Er zijn bruiden die het boeket tijdens de bruiloft zelf gooien naar alle niet getrouwde vrouwen die aanwezig zijn. De vrouw die het boeket vangt mag hem dan meenemen naar huis.

Bruidsboeket bewaren

Je kunt het bruidsboeket ook bewaren als een herinnering aan je speciale dag. Laat hem dan drogen in een schaduwrijke en droge plaats.

bruidsboeket bewaren

Doe meer inspiratie op voor je bruiloft!

Tip: Zo vind je een binnenlocatie voor de fotoshoot

Ondanks dat je hoopt dat er geen regen valt op je bruiloft is het wel realistisch om hier rekening mee te houden. Met de juiste voorbereiding komt het ook met jullie foto’s helemaal goed. We geven je verschillende tips hoe je eenvoudig de binnenlocatie vindt die bij jullie bruiloft past.

binnenlocatie fotoshoot

Niemand hoopt op regen tijdens zijn bruiloft

Tip: De populairste bruidstaarten van dit trouwseizoen

Vandaag de dag zijn er talloze soorten en stijlen van bruidstaarten mogelijk. Van traditionele bruidstaarten die bestaan uit 3 lagen met roombotercrème tot aan bruidstaarten van 1 laag versiert met chocolade, fruit of eetbare bloemen. Bekijk de trends van dit trouwseizoen!

bruidstaart 3 lagen

Tip: Zo vind je de trouwlocatie die het beste bij je past

Het vinden van een trouwlocatie is een helse klus. Er is een groot aanbod aan locaties waar je uit kan kiezen. Als je niet weet waar je naar op zoek bent dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om moedeloos van te worden. Op deze pagina ontdek je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar de perfecte trouwlocatie voor je bruiloft.

wie versiert de trouwlocatie