Hoe draag je een corsage op een bruiloft

Hoe draag je een corsage op een bruiloft?

Hoe draag je een corsage op een bruiloft? Moet het steeltje van de corsage bij een man omhoog of omlaag? En hoe zit dat bij de corsage voor de vrouw, moet het steeltje omhoog of omlaag?

Dit zijn de drie meest gestelde vragen op de ochtend van de bruiloft. Wellicht ben je nu zelf op een bruiloft en zoek je snel op google het antwoord op deze vragen. In deze korte blog helpen we je graag verder.

hoe draag je corsage bruiloft

Hoe draag je een corsage op een bruiloft?

Corsage etiquette op een bruiloft voor de man

Op de bruiloft draagt de man een corsage op zijn linker revers van zijn colbert. De corsage zit hiermee aan de kant van het hart.

corsage bruiloft

De man draagt de corsage op de linker revers van zijn colbert

Het steeltje van de corsage wijst omlaag. De bloem zit hierdoor aan de bovenkant. De corsage van de vrouw wordt anders gedragen.

Corsage etiquette op een bruiloft voor de vrouw

Op de bruiloft draagt de vrouw een corsage ook aan haar linker kant.Het steeltje van de corsage van de vrouw wijst hierbij omhoog. De bloem zit hierdoor aan de onderkant. De corsage wordt dus aan dezelfde kant gedragen als bij de man, maar de bloem zit omgedraaid.

Wie krijgt een corsage op een bruiloft?

In het verleden was een corsage enkel voor de ouders, de getuigen en de bruidsmeisjes van het bruidspaar. Zo kon je als gast op de receptie snel zien wie de ouders van de bruid waren en kon je ze beide feliciteren met het huwelijk van hun dochter.

Tegenwoordig kiezen veel bruidsparen ervoor om alle daggasten op de bruiloft een corsage te geven. Een nieuwe trend is de polscorsage speciaal voor de bruidsmeisjes. De bruid draagt geen corsage, die heeft namelijk een boeket.

corsage bruiloft links of rechts

De bruid heeft geen corsage, ze heeft al een mooi boeket.

Wie kiest de corsage uit?

Een echte gentleman nam vroeger een bloemetje mee zodra hij zijn meisje uitnam op een date. Uit deze gewoonte is het dragen van een corsage op een bruiloft ontstaan. Traditioneel gezien is het de man die de corsage kiest. Een corsage bevat vaak onderdelen van het trouwboeket.

Een corsage op een bruiloft is niet verplicht. Het is een vrije keuze.

Hebben jullie trouwplannen?

Fotostudio The Wedding Story is gevestigd in Brabant, en we fotografen bruiloften door heel Nederland en Vlaanderen. De lijst met plaatsen waar we vaak komen is lang. Breda, Den Bosch, Eindhoven en Utrecht, zijn plaatsen waar veel van onze bruiloften plaatsvinden.

Fotostudio The Wedding Story is opgericht in Zuid-Holland, in de stad Dordrecht, en was hier ruim 10 jaar gevestigd. We kennen deze stad door en door. Geen enkel fotogeniek straatje is ons onbekend. Andere steden in Zuid-Holland waar we veel bruiloften fotograferen zijn Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Waar jullie ook gaan trouwen, in de mooie stad Amsterdam of in de bourgondische hoofdstad Breda, met twee bruidsfotografen halen we alles uit jullie bruiloft. We maken kleurrijke foto’s van spontane momenten, waarop je kunt zien dat iedereen geniet van jullie speciale dag. Geen stijve overdreven poses, want we gaan net dat ene stapje verder waar de doorsnee bruidsfotograaf stopt met fotograferen.

Doe nog meer inspiratie op voor je bruiloft

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: Wat kost een trouwfotograaf?

Wat een trouwfotograaf precies kost is een belangrijke vraag als je trouwplannen hebt. In deze blog vertellen we precies waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen, wat de valkuilen zijn en wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan trouwfotografie.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

Bekijk een complete bruiloft

Bekijk naast losse beelden uit ons trouwfotografie portfolio ook een volledige bruiloft. Gefotografeerd door twee trouwfotografen waardoor het volledige verhaal van de dag overblijft.

Judith en René

bruiloft chateau neercanne

Marlous en Marcel

bruiloft kasteel geldrop

Leona en Mathijs

bruiloft op het strand


Ga terug naar het overzicht en bekijk nog meer foto’s van bruiloften.