Fotoshoot Bruiloft

fotoshoot bruiloft

Het antwoord op alle vragen

Als trouwfotograaf ontvangen we ieder jaar een stortvloed aan vragen in onze mailbox over de fotoshoot tijdens een bruiloft. We hebben in dit artikel alle vragen op rij gezet en deze voorzien van een uitgebreid antwoord. Succes met de voorbereidingen voor jullie bruiloft!

fotoshoot bruiloft

Hoelang duurt een fotoshoot op een bruiloft?

Hoelang een fotoshoot duurt op een bruiloft is de meest gestelde vraag die we krijgen van bruidsparen. Logisch, dit is belangrijk om de planning van de dag helemaal kloppend te krijgen. Voor een fotoshoot reserveer je 1,5 uur. Dit is exclusief reistijd. Hou er bij de reistijd altijd rekening mee dat instappen en uitstappen meer tijd kost, en dat je vaak nog een stuk moet wandelen vanaf de parkeerplaats voordat je bij de fotolocatie bent aangekomen.

fotoshoot bruiloft

Wanneer maak je foto’s op een bruiloft?

Het is verstandig om rekening te houden met het beste moment om foto’s te maken op een bruiloft. Dit heeft alles met de stand van de zon te maken. In de zomer is de zon midden op de dag erg fel en dit resulteert in minder flatteuze foto’s. Het advies is om in de ochtend foto’s te maken. In ieder geval vóór 11:00 uur. Ook aan het einde van middag ná 17:00 uur is dit beter dan rond het middaguur.

Reserveer rond zonsondergang nog een kort momentje om foto’s te maken. Tijdens het golden hour is het zonlicht prachtig. Zeker weten dat dit unieke trouwfoto’s oplevert! De exacte tijd waarop je dit moet plannen verschilt van dag tot dag. Overleg met je bruidsfotograaf welk tijdstip voor jullie situatie het meest geschikt is.

bruiloft zonsondergangshoot

Waar vind ik een locatie voor de fotoshoot op een bruiloft?

Het vinden van de perfecte locatie voor de fotoshoot op je bruiloft kan een hele opgave zijn. Er zijn zoveel leuke locaties. Voor welke moet je kiezen? Wat goed werkt is een fotolocatie in de directe omgeving van jullie trouwlocatie. Heeft jullie trouwlocatie een mooie tuin? Perfect! Dan hoef je niet verder te zoeken en is ons advies om daar ook de fotoshoot te houden. Zoek anders een fotolocatie op de route tussen jullie huis en de trouwlocatie in.

Zorg in ieder geval dat je niet ver hoeft te reizen. Geen enkel bruidspaar besteed graag zijn tijd in de auto terwijl ze ook in diezelfde tijd gezellig met hun gasten kunnen borrelen en bijkletsen. Tot slot is het verstandig om een locatie te kiezen waar weinig toeschouwers zijn. Zeker als je jezelf snel ongemakkelijk voelt als een menigte mensen toe gaat staan kijken hoe jullie fotoshoot verloopt.

fotoshoot bruiloft

Help, het gaat regenen op mijn bruiloft!

Niet veel bruidsparen gaan er vanuit dat het kan regenen op hun bruiloft. Als je een week voor je bruiloft tegenvallende weersvoorspelling ziet dan kan dit best even een domper zijn. We schreven al eerder een uitgebreid artikel over eerste hulp bij regen op je bruiloft. Er zijn een aantal dingen die je vooraf kunt regelen waardoor je bruiloft niet volledig in het water valt. Met de juiste voorbereidingen wordt het een geslaagde dag, ook als het regent. Voor de fotoshoot is het aan te raden om een binnenlocatie voor de fotoshoot te zoeken zodat je binnen (en vooral droog) trouwfoto’s kunt maken.

fotoshoot bruiloft

Waar vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot?

Het is aan te raden om op tijd te starten met je zoektocht naar een binnenlocatie voor de fotoshoot. Op de populairste trouwdagen zijn meer dan 1000 stellen op zoek naar een geschikt alternatief zodra het gaat regenen. Grote kans dat enkele dagen voor je bruiloft de leukste locaties al vergeven zijn. Om je te helpen in je zoektocht hebben we een lijst samengesteld met een overzicht van de bekendste binnen fotolocaties van Nederland. Op deze pagina kan je ook lezen waar een binnenlocatie aan moet voldoen om geschikt te zijn voor een fotoshoot.

binnen fotolocatie

Heb je accessoires nodig bij een fotoshoot op een bruiloft?

Wat ons betreft mag een bruidspaar dit volledig zelf bepalen. Over het algemeen werken we volledig zonder extra accessoires tijdens een fotoshoot op een bruiloft. Onze fotografie is gericht op mensen en hun connectie onderling, en niet op materiele zaken. Aan accessoires hechten we weinig waarden.

Wanneer maak je groepsfoto’s?

Groepsfoto’s zijn een echte must op een bruiloft. Zelden komen alle dierbaren bij elkaar op één plek. Zonde om dit moment niet vast te laten leggen op de foto. Vroeger was het gebruikelijk om de groepfoto’s direct naar de ceremonie plaats te laten vinden. Inmiddels is het algemeen bekend dat dit niet het beste moment is en dit vaak stijve foto’s oplevert. Alles draait om de juiste timing. Het beste moment tijdens de bruiloft is aan het einde van de borrel. Iedereen is op dat moment ontspannen en dit levert de leukste foto’s op. Afhankelijk van de lengte van je lijst neemt dit 30 minuten in beslag. Lees het complete artikel met 10 ideeën voor originele groepsfoto’s om nog meer uit dit moment te halen.

fotoshoot bruiloft groepsfoto

Wil je geen stijve foto’s tijdens de fotoshoot op je bruiloft?

Of je spontane foto’s krijgt ligt grotendeels aan de werkwijze van de bruiloft fotograaf. Het portfolio van de fotograaf geeft een goed beeld of deze stijl bij jullie past. Bespreek vooraf hoe de fotoshoot op de bruiloft gaat verlopen. Zo weet je precies wat je tijdens je eigen dag te wachten staat.

Zelf werken we met een ontspannen aanpak waarbij het bruidspaar altijd in beweging is. We geven kleine opdrachtjes die grappige momenten opleveren. Dit zijn de momenten die we vastleggen. Veel bruidsparen kunnen deze speelse aanpak waarderen omdat ze er niet naar uitkijken om langdurig statisch te moeten poseren voor een camera.

bruiloft fotoshoot