Trouwtrends 2019

Trouwtrends 2019

Lees alles over dé 5 belangrijkste trouwtrends 2019 op het gebied van fotografie. Laat de mooiste foto’s van jullie bruiloft maken!

#1 trouwtrend 2019: First look moment met je vader

Plan een first look moment in met je vader! Nadat je klaar bent met alle voorbereidingen krijgt je vader de primeur om je voor het eerst te zien. Het is een vorm van waardering die je aan je vader geeft. Het moment waarop hij zijn kleine meid voor het eerst volledig in trouwkleding ziet. En ja vaders, het is helemaal niet erg als jullie daarbij een klein beetje emotioneel worden. Anno 2019 is dit juist stoer!

Een first look moment plannen met je vader is één van de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s die we aan je kunnen geven. Lees alle tips en maak er gebruik van bij het plannen van jullie mooiste dag.

trouwtrends 2019

Plan een first-look-moment met je vader

#2 trouwtrend 2019: De champagne foto

De hit van dit moment is de champagne foto. Laat een champagne foto maken en kruip in de huid van Max Verstappen. Bruidsparen waarmee we deze foto hebben gemaakt raken niet uitgepraat over deze ervaring. Want het levert niet alleen spontane foto’s op, maar het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

Voor de tijd die het kost hoef je het niet te laten. Het maken van deze foto neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Plan dit fotomoment halverwege jullie feestavond. (let op: je trouwfotograaf heeft wel de juiste apparatuur nodig en de juiste kennis om dit te kunnen maken. Fototechnisch is dit niet de eenvoudigste foto.)

trouwtrends 2019

Het is niet alleen leuk om te doen, het resultaat is ook een hele toffe foto

#3 trouwtrend 2019: Een after wedding shoot

Een after wedding shoot is dé trouwtrend van 2019. Dat jullie niet gaan trouwen in Italië betekent nog niet dat jullie daar geen foto’s kunnen gaan maken. Een after wedding shoot is een fotoshoot gemaakt na de bruiloft, met het bruidspaar in trouwkleding, op een bijzondere locatie. Vaak is dit een shoot in het buitenland.

Een goede reden om ook na jullie trouwdag jullie mooie trouwkleding nog een keer aan te mogen trekken. Zeker als je op de dag zelf weinig tijd had om foto’s te maken, of dat tijdens jullie bruiloft zoveel regen is gevallen dat alles letterlijk in het water is gevallen.

Een after wedding shoot geeft de mogelijkheid om bijzondere foto’s te maken die je op jullie trouwdag zelf niet laat maken. Waarom zou je tijdens een after wedding shoot op Ibiza geen duik in de zee nemen? Er is niets wat jullie tegenhoudt! Het het is dan helemaal niet meer erg als je jurk bijvoorbeeld nat wordt.

Laat unieke foto’s maken tijdens jullie huwelijksreis of geef een after wedding shoot cadeau aan je partner op het moment dat jullie je 1-jarige jubileum vieren. Op welk moment jullie het ook plannen, het wordt gegarandeerd een unieke ervaring met bijzondere foto’s als resultaat.

trouwtrends 2019

Dat jullie niet gaan trouwen in Italië betekent nog niet dat jullie daar geen foto’s kunnen gaan maken

#4 trouwtrend 2019: Fotoshoot moment opsplitsen

Voor het fotoshoot moment op jullie dag reserveren we normaal gesproken 1,5 uur. Vaak is dit een aaneengesloten moment dat wordt gepland aan het begin van de dag, nog vóór de ceremonie. Het is helemaal van deze tijd om het fotoshoot moment op te splitsen in 3 kleinere fotomomenten van 30 minuten.

Op deze manier kan je de unieke mogelijkheden van jullie dag beter benutten. Het eerste moment vindt plaats na de first-look in de ochtend. We gebruiken dan de happy feelings en de spanning van het eerste moment waarop jullie elkaar voor het eerst zagen. Tijdens de borrel het tweede moment. Vaak ben je op een trouwlocatie met een prachtige omgeving en inmiddels ben je helemaal vrij van spanning. De hoogste tijd om spontane foto’s te maken! Het derde fotomoment is rond zonsondergang. Mooier licht dan tijdens het ‘golden hour’ moment krijg je niet. Dit mag je echt niet missen!

trouwtrends 2019

Het unieke licht van het ‘golden hour’ moment wil je niet missen

#5 trouwtrend 2019: Unplugged wedding

Anno 2019 bezit iedereen een telefoon. De meeste mensen zelfs twee stuks. Om te voorkomen dat iedereen jullie dag via het beeldscherm van hun telefoon beleeft kan je kiezen voor een ‘unpluggend wedding’. Bij een unplugged wedding vraag je aan je gasten om hun telefoon de complete dag niet te gebruiken en de hele dag betrokken te zijn bij jullie complete bruiloft. Dus een dag zonder afleiding van appjes, tweets en andere social media berichten.

trouwtrends 2019

Wil je dat jullie gasten je bruiloft via hun eigen camera beleven?

Bij de light variant van een unplugged wedding is er een verbod op het gebruik van mobiele telefoons en camera’s tijdens jullie ceremonie. Als jullie nog strenger zijn dan mogen er geen telefoons en camera’s gebruikt worden tijdens jullie volledige dag. Maak ook afspraken met jullie gasten of ze tijdens jullie trouwdag al foto’s mogen delen op social media. Wil je dat je tante een foto op facebook plaatst van jullie twee, zodat jullie avondgasten ’s middags al zien hoe jullie eruit zien? Of heb je hier liever zelf de controle over zodat je zelf de primeur hebt om te laten zien hoe mooi jullie eruit zagen?

Het grote voordeel van een unplugged wedding? Op jullie foto’s zie je hoe jullie gasten de dag beleven. Dus geen ongeïnteresseerde gasten die hun facebook feed checken of met hun elektronische gadget aan het spelen zijn. Wèl trouwfoto’s waarop je kunt zien hoe je lieve vriendin vol emotie is tijdens het moment dat jullie de geloftes aan elkaar uitspreken.

trouwtrends 2019

Foto’s waarop je kunt zien hoe je gasten jullie dag intens meebeleven

Nog meer tips voor jullie bruiloft

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes verzorgt. Daar wil je dan ook mooie foto’s van! We hebben de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid en haal je alles uit jullie trouwdag.

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft