Trouwen Ingenhousz Breda

Trouwen Ingenhousz Breda

Sinds kort kan je trouwen bij Ingehousz Breda! Ingenhousz Breda is een gerestaureerd schoolgebouw midden in het centrum van Breda. Onlangs mochten we op deze splinternieuwe trouwlocatie de allereerste bruiloft fotograferen die hier ooit werd georganiseerd. Een unieke ervaring!

ingenhousz breda

Ingehousz Breda beschikt ook over een 100-tal hotelkamers. Een ideale oplossing als je ’s nachts als het feest is afgelopen niet meer naar huis wilt gaan rijden. Verschillende gasten maakten dan ook dankbaar gebruik van deze optie. Erg praktisch!

Ingenhousz Breda trouwen

Stefan en Lindsay hadden de eer om als allereerste bruidspaar ooit te trouwen bij Ingenhousz in Breda. Direct na de bruiloft zouden ze gaan emigreren naar Qatar, dus de bruiloft was ook direct een groot afscheidsfeest voor alle familie en vrienden. Je begrijpt dat dit een dag werd om nooit meer te vergeten!

Voor Lindsay begon de dag in hun eigen huis in Breda. Haar moeder en zus waren het perfecte duo om te helpen bij alle voorbereidingen. Ik was erbij om het laatste uur vast te leggen. Iedereen voelde het naderende afscheidsmoment waardoor het een ochtend werd met een lach en een traan. Op exact hetzelfde moment, in de bruidssuite van hotel Ingenhousz, was Stefan druk bezig met zijn voorbereidingen. Zijn vader en broers waren hierbij aanwezig om hem te helpen. Dit werd gefotografeerd door onze andere fotograaf. Zo konden we beide voorbereidingen fotograferen, dit is van de voordelen van je bruiloft laten fotograferen door twee fotografen.

trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz

First look

Maanden ben je aan het plannen voor een bruiloft, en ook je trouwkleding kies je zorgvuldig uit. Al die tijd probeer je geheim te houden wat je aan zal gaan trekken. Tot dat ene moment, de first look. Deze vond plaats op het dakterras van het eigen huis van Lindsay en Stefan. Het was een moment waar beide enorm naar uit hadden gekeken. De ontlading was te voelen, de dag ging nu echt beginnen!

trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz

Fotoshoot bij Ingehousz Breda

Voor de fotoshoot vertrokken we naar het Ingenhousz in Breda. Hier zouden we de rest van de dag blijven. We hebben zowel binnen als buiten foto’s gemaakt. Het Ingenhousz is erg geschikt als binnen fotolocatie in Breda. De oude schoolgangen zijn perfect voor het maken van foto’s. Lindsay en Stefan hadden de grootste lol tijdens de shoot. Nog even een ontspannen moment voordat de ceremonie zou gaan starten.

trouwen ingenhousz ingenhousz breda ingenhousz breda

Trouwen in de kappel van Ingenhousz

De trouwceremonie werd gevierd in de authentieke kapel van Ingehousz. Totaal anders dan je van een ceremonie zou verwachten. De oom van Stefan was zelfstandig trouwambtenaar en had het geniale idee om in een talkshow vorm alle getuigen aan het woord te laten komen. Dit leverde de ene na de andere hilarische anekdote over het bruidspaar op. De echte klapper was voor de moeder van Lindsay, die een persoonlijk lied zong voor haar dochter. Wauw, wat kan die vrouw zingen!

trouwen kapel ingenhousz trouwen kapel ingenhousz trouwen kapel ingenhousz trouwen kapel ingenhousz

Taart, toost en knuffels

Na de ceremonie in de kapel verplaatsten het volledige gezelschap naar het buitenterras. Na het chambreren van de champagne en het aansnijden van de taart werd het bruidspaar overladen door felicitaties en knuffels. Het werd een onwijs gezellige borrel. Omdat we met twee fotografen waren konden we ook de momenten fotograferen die Lindsay en Stefan niet bewust meemaakten omdat ze ergens anders gezellig stonden te kletsen. Iedereen had het naar zijn zin en was aan het genieten. Hier hebben we met veel plezier foto’s van gemaakt, want dit is precies waar onze stijl van foto’s maken voor staat.

trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz

Regenboog

Al de hele dag scheen er een lekker zonnetje, tot er plots een buitje overkwam. In korte tijd viel er veel regen. Alle gasten stonden lekker droog onder één van de vele parasols. Voor we het wisten was de bui weer voorbij en direct brak de zon weer door. Dit resulteerde in een prachtige regenboog. Een geluksmomentje. Dit is voor mij een moment om geen seconden te twijfelen, van dit bijzondere moment maken we uiteraard ook foto’s!

trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz

Uitgebreid diner bij Ingenhousz

De kapel van Ingenhousz was in de tussentijd omgebouwd voor het vier-gangen diner. Het hele gezelschap van daggasten nam plaats aan grote ronde tafels. Lekker eten kan je met een gerust hart aan het restaurant van Ingenhousz overlaten. Een echt culinair hoogstandje.

trouwen ingenhousz

Tussen de gangen door vonden er speeches plaats. Er waren hele lieve woorden van de beste vriendin van Lindsay, en ook de ouders van Stefan gaven een speech.

trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz trouwen ingenhousz

Het was heel bijzonder om deze mooie bruiloft te mogen fotograferen. In alles proefden we de hechte band met familie en vrienden. Deze bruiloft is een prachtig afscheidsfeest geworden!

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

Wil je ook kleurrijke trouwfoto’s waarop je kunt zien hoe iedereen aan het genieten is van jullie bruiloft?! Neem eenvoudig contact met me op via Whatsapp en check of jullie trouwdatum nog beschikbaar is. Of stuur ons een bericht per mail. Onze agenda voor komend trouwseizoen is al aardig vol. We willen alles uit jullie dag kunnen halen en nemen daarom maximaal 30 bruiloften aan per jaar. Hierdoor zijn vooral de populaire zomermaanden snel volgeboekt.

 

Check of jullie trouwdatum nog beschikbaar is

Neem contact op via whatsapp

Of stuur ons een bericht per email via ons contactformulier

 
trouwen

Bekijk meer bruiloften

Judith en René

bruiloft chateau neercanne

Marlous en Marcel

bruiloft kasteel geldrop

Leona en Mathijs

bruiloft op het strand


 

Of ga terug naar ons trouwfotografie portfolio en bekijk nog meer trouwfoto’s.