Trouwen in het bos

Trouwen in het bos is één van de grootste trends van de afgelopen jaren. Je kunt er ultiem genieten van de natuurlijke rust en de intieme sfeer die de natuur om jullie heen geeft. Maar trouwen in het bos brengt ook een aantal unieke zaken met zich mee waar jullie over na moeten denken.

trouwen in het bos

Trouwen in het bos is dé grootste trend van de afgelopen jaren

Waar moet je aan denken als je gaat trouwen in het bos?

– Wie regelt de aankleding van de locatie?
– Hoe is de catering verzorgd?
– Is er elektriciteit?
– Waar kunnen de gasten op zitten tijdens de ceremonie?
– Zijn er toiletvoorzieningen?
– Mag je rijst strooien na de trouwceremonie in het bos?
– Kost trouwen in het bos meer dan in het gemeentehuis?
– Hoe laat moet het ‘s avonds stil zijn in het bos?
– Mag er versterkte muziek worden gedraaid?
– Wat doen we als het regent?
– Mogen er vuurkorven worden aangestoken?
– Kunnen er gasten blijven slapen?

De gemakkelijkste optie om te trouwen in het bos

Een trouwlocatie in het bos bij een restaurant, hotel of evenementenlocatie is vaak de gemakkelijkste optie. Een groot deel van de voorbereidingen kan worden verzorgd door de leverancier. Denk bijvoorbeeld de stoelen waar jullie gasten op moeten zitten tijdens de ceremonie, maar ook de catering kan worden verzorgd. Meestal blijft alleen de aankleding over voor jullie om zelf te regelen.

Foodtrucks festival in het bos

Als jullie gaan trouwen in het bos op een camping of via Staatsbosbeheer dan moet je vaak je eigen catering verzorgen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor verschillende foodtrucks. Dit is direct ook een sfeervolle toevoeging aan de aankleding van jullie trouwlocatie in het bos. Houd er rekening mee dat er veel geregeld moet worden als jullie op deze manier willen trouwen. Het is dan wellicht slim om hulp in te schakelen in de vorm van een stylist of een weddingplanner.

Trouwen in je eigen achtertuin

Je kunt natuurlijk ook trouwen in je eigen achtertuin, of die van je ouders. Dan heb je met minder strakke regels te maken en heb je opeens veel meer mogelijkheden. Je bepaalt zelf de eindtijd van jullie bruiloft. Willen jullie tot in de vroege uurtjes doorgaan? Er is niemand die jullie tegenhoudt! (tip: Nodig de buren ook uit, wel zo gezellig!)

trouwen in het bos

Trouw in je eigen achtertuin zoals Marcha en Leroy

Een ontspannen trouwdag in het bos

Van tevoren kun je alles tot in de puntjes voorbereiden, maar op de dag zelf is het belangrijk dat je alles helemaal los kunt laten. Pas dan kan je 100% genieten van jullie mooiste dag. Een goede ceremoniemeester is dan echt een must. Vraag iemand die je blindelings kunt vertrouwen, zodat je alles uit handen kunt geven tijdens jullie trouwdag in het bos.

130 locaties om te trouwen in de natuur

In Nederland zijn er meer dan 130 locaties om te trouwen in het bos. Het verschilt per gemeente of je moet trouwen tussen de muren van het gemeentehuis, of buiten mag trouwen. Op sommige plaatsen mag het wel buiten maar dan wel onder een afdak, en soms mogen jullie werkelijk volledig buiten trouwen. Daarnaast brengt trouwen buiten het gemeentehuis in veel gemeentes extra kosten met zich mee. Veel bruidsparen kiezen er daarom voor om voorafgaand aan hun bruiloft wettelijk te trouwen op het gemeentehuis en op de dag zelf ceremonieel te trouwen met al hun vrienden en familie om zich heen.

Wat is jullie back-up bij slecht weer?

In Nederland is niets zo onvoorspelbaar als het weer. Het is niet verkeerd om een plan-B achter de hand te hebben. Als er regen valt, regent het zelden de volledige dag. Houd er bij plan-B rekening dat je kunt schuiven in jullie programma. Het kan bijvoorbeeld net iets beter uitkomen om de ceremonie in het bos een half uur later te laten starten als het weer droog is geworden, of om bijvoorbeeld de fotoshoot na de ceremonie te houden in plaats van voor de ceremonie. Regelen jullie paraplu’s voor de gasten? Of gaan jullie voor een tent als back-up optie?

trouwen in het bos

Laat slecht weer jullie dag niet verstoren

Het feest in het bos voortzetten

Als jullie het feest in het bos voort willen zetten zorg dan voor voldoende verlichting. Met feestverlichting kunnen jullie de locatie erg sfeervol aankleden. Denk ook aan het warmhouden van jullie gasten, en dan bedoelen we niet alleen met alcohol! Zorg voor voldoende plaids en dekens en check of het mogelijk (en veilig!) is om vuurkorven neer te zetten. Jullie moeten er daarnaast rekening mee houden dat je in de natuur vaak geen (harde) muziek mag draaien en dat het tegen middernacht volledig stil moet zijn.

Het feest voortzetten op een andere locatie

Het verplaatsen naar een andere party locatie is een onderbreking in de flow van jullie bruiloft. Dit kan je als nadeel zijn, maar er zijn natuurlijk ook voordelen. Bij een binnenlocatie mag er (hardere) muziek worden gedraaid. De hele nacht lang als jullie dit willen. Ook voorkom je zo het probleem dat het ’s avonds hard kan afkoelen in het bos.

Investeer in wat er toe doet

Met een gehuurde trouwauto rij je maar een relatief kleine afstand en een lekkere trouwtaart is binnen 20 minuutjes helemaal opgegeten. Zelfs je zorgvuldig uitgezochte trouwkleding draag je uiteindelijk vaak niet meer dan 1 dag (tenzij je natuurlijk kiest voor een After wedding shoot). Het zijn uiteindelijk jullie trouwfoto’s die tot in lengte van jaren de herinneringen aan jullie prachtige dag scherp houden. Goede bruidsfotografie is een waardevolle investering. Je wilt achteraf toch geen serie nietszeggende foto’s hebben zonder sfeer? Hoe zonde zou dat zijn? Jullie trouwen tenslotte maar één keer. Wij fotograferen bruiloften met twee fotografen. Zo gaat er geen enkel waardevol moment verloren. We hebben een herkenbare stijl: kleur en contrast, persoonlijk en vol emotie. Bekijk volledige bruiloften die wij hebben vastgelegd en lees alles over onze werkwijze.

trouwen in het bos

We fotograferen alle waardevolle momenten op jullie bruiloft

Nog meer tips voor jullie bruiloft

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes verzorgt. Daar wil je dan ook mooie foto’s van! We hebben de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid en haal je alles uit jullie trouwdag in het bos.

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft