Trouwen in een kas of orangerie

De voor en nadelen van trouwen in een kas of orangerie

Trouwen in een kas, we zijn er gek op! Waarom? We vertellen je graag wat de voordelen zijn van trouwen in een kas en orangerie. Er zijn ook een paar nadelen, maar met een wat kleine aanpassingen heb je hier geen last van. Ook delen we graag een lijst met onze favoriete trouwlocaties waar je kunt trouwen in een kas.

trouwen in een kas of orangerie tips

De voor en nadelen van trouwen in een kas en orangerie.

Lichte en kleurrijke foto’s

Het allergrootste voordeel van trouwen in een kas of orangerie is het licht! Licht is de basis voor de typische kleurrijke foto’s die wij maken. Geen wonder dus dat wij gek zijn op een groot glazen plafond waardoor veel licht naar binnen komt.

Het licht kan vaak overal komen waardoor we van iedereen mooie foto’s kunnen maken. We maken graag van iedereen mooie foto’s. Niet alleen van jullie als bruidspaar, maar net zo goed van alle gasten.

trouwen in een kas

Het mooie licht van een kas is de basis van onze kleurrijke foto’s.

Ontspannen sfeer van een kas

Dat trouwen in een kas sfeervol is, is één ding wat zeker is. In een kas heerst de combinatie van een behaaglijke sfeer en het heerlijke buitengevoel. Veel kassen zijn aangekleed met mooie planten waardoor je direct midden in het groen zit.

In een kas ben je beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Een paar weken geleden konden we hier dankbaar gebruik van maken tijdens een bruiloft trouwlocatie de Woeste Hoeve in Beekbergen. Precies op het moment dat de ceremonie zou beginnen trok er een flinke regenbui over. Gelukkig zaten we heerlijk droog.

trouwen in een kas of orangerie

Terwijl er buiten een bui viel, zat het bruidspaar binnen lekker droog.

Een klein nadeel aan trouwen in een kas en orangerie

Bedenk je wel dat een kas in de zomer ook erg warm kan zijn. Een kas is ontworpen om snel op te warmen en deze warmte daarna lang vast te houden. In de felle zomerzon kan de kans bestaan dat het té warm wordt om te kunnen trouwen in een kas of orangerie.

Zorg voor een plan B. Is de locatie geschikt om bij warm weer buiten te trouwen? Ideaal! Trouw dan buiten naast de kas. Bij voorkeur in de schaduw!

Tip: een kas of orangerie als fotolocatie

Een kas is ook ideaal om te gebruiken als fotolocatie. Het is namelijk geschikt bij veel verschillende weerstypes. We komen graag bij één de verschillende Botanische tuinen die er in Nederland zijn. Er zijn er in totaal 27. Deze tuinen zijn perfect om mooie foto’s te maken. Ze beschikken vaak over een kas, maar ook over een prachtige buitentuin. Onze favoriet zijn de Botanische tuinen van Leiden, Amsterdam en Utrecht.

Overzicht met trouwlocaties waar je kunt trouwen in een kas of orangerie

De afgelopen jaren mochten we op verschillende trouwlocaties bruiloften fotograferen in een kas of orangerie. We geven graag een overzicht van trouwlocaties die hier voor ons het meest uitspringen.

Als je in de omgeving van de Veluwe gaat trouwen is de Woeste Hoeve in Beekbergen een aanrader. De serre is extra sfeervol aangekleed met planten, bloemen en andere decoratie. Je kunt hier de ceremonie vieren, maar deze kas is ook ideaal voor een romantisch diner bij kaarslicht.

trouwen in de kas

De kas bij de Woeste Hoeve in Beekbergen is ideaal voor een romantisch diner bij kaarslicht.

Trouwen in een kas in Zuid Holland

Brasserie Meelfabriek de Zijlstroom in Leiden kan aan dit overzicht niet ontbreken. Ook hier kan je trouwen in een kas, in de provincie Zuid Holland. We fotograferen graag op deze trouwlocatie! Er is veel aandacht besteed aan de retro uitstraling wat een extra relaxte sfeer geeft.

Midden in Noord Brabant, net onder Den Bosch, staat Kasteel Maurick. Deze locatie heeft een prachtige serre waar vaak de ceremonie en het trouwfeest plaatsvinden. Het grote voordeel is dat de serre erg groot is en daardoor geschikt voor een grote groep gasten.

Midden in de natuur, net buiten de stad Arnhem ligt landgoed Groot Warnsborn. Een prachtige orangerie met een beide kanten een kas. Ook zeer geschikt voor het vieren van je bruiloft in de herst en winter. De locatie hanteert in deze periode extra scherpe prijzen.

trouwen in een kas zuid holland

De kas bij orangerie Groot Warnsborn is ideaal om foto’s te maken.

Trouwen bij restaurant de kas in Amsterdam

In Amsterdam kan je trouwen bij restaurant De Kas. Deze trouwlocatie geeft je de mogelijkheid om je volledig uit de drukte van de stad Amsterdam terug te trekken. Ondanks dat ben je toch midden in Amsterdam! Trouwlocatie De Kas ligt namelijk in het Frankendael Park in Amsterdam-Oost. De Kas is een kassencomplex waar ze zelf hun groenten en kruiden kweken. Voor de ceremonie hebben ze een moderne tuinzaal ingericht.

Trouwen bij orangerie Domaine d’Heerstaayen

Op slechts 25 minuutjes rijden vanaf onze fotostudio ligt de bijzondere trouwlocatie Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek. Wauw, wat een bijzondere locatie is dit! Iedere keer weer als we hier komen gaat ons hart sneller slaan. Zodra je aankomt heb je het gevoel dat je in Italië bent aangekomen. Over de oude balken van de orangerie groeien prachtige druivenplanten en de trouwlocatie is landelijk ingericht.

Je kunt hier trouwen in de kas, maar bij warm weer kan je als alternatief ook buiten trouwen. Zo ontsnap je op de meeste warme dagen van het jaar aan de nadelen van trouwen in een kas. Hebben jullie plannen om te gaan trouwen bij Domaine d’Heerstaayen? Laat het ons weten! We zijn graag van de partij.

Doe inspiratie op voor je bruiloft

Blog: 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes verzorgt. Daar wil je dan ook mooie foto’s van! We hebben de 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid en haal je alles uit jullie trouwdag.

Bekijk een complete bruiloft

Ellen en Thomas

trouwfotograaf leiden

Rowan en Guy

trouwfotograaf breda

Celine en Jord

trouwfotograaf rotterdam


 

Wil je ook een trouwfotograaf die vastlegt hoe bijzonder jullie dag was?

We staan te springen om alles uit jullie dag te halen. We gaan net dat ene stapje verder waar andere trouwfotografen ophouden. Om jullie een uniek aandenken aan de prachtige dag te kunnen geven. Foto’s die over 10 jaar nog steeds een grote glimlach op je gezicht toveren.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken