Trouwalbum ontwerpen

Gefeliciteerd

jullie trouwfoto’s zijn klaar!

De meeste bruidsparen genieten na hun bruiloft van een welverdiende huwelijksreis. Terwijl jullie op vakantie zijn, ga ik verder met de selectie en bewerking van de foto’s. Een proces wat ongeveer 40 uur in beslag neemt. Op een bruiloft maken we met twee fotografen al snel 10.000 tot 20.000 foto’s. Uiteraard leveren we niet alles af. De beste foto’s worden geselecteerd zodat er een logische verhaallijn ontstaat. Hierna start het bewerkingsproces waarbij elke foto die geselecteerd is voorzien wordt van onze kenmerkende uitstraling. We leveren 150 tot 500 bewerkte foto’s af. Het aantal geselecteerde foto’s is afhankelijk van het afgenomen fotografiepakket.

Instructie ontwerpen trouwalbum

Jullie ontvangen een luxe handgemaakt trouwalbum en mogen zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien. Allereerst kies je welke foto’s in het album geplaatst gaan worden. Om te helpen heb ik een selectie gemaakt met de foto’s waarvan ik denk dat die samen het verhaal van jullie dag vertellen. Hierbij hou ik geen rekening met het aantal foto’s wat standaard in het pakket zit. Niet alle bruiloften vallen namelijk binnen de categorie standaard. Uiteraard mag van mijn advies worden afgeweken. De uiteindelijke inhoud mogen jullie helemaal zelf bepalen. Laten we samen een persoonlijk boek maken waar je trots op kunt zijn en die je met een trots gevoel aan je familie kunt laten zien!

Handleiding

1. Voor jullie trouwalbum heb ik een selectie met foto’s gemaakt die samen jullie verhaal het beste vertellen. Deze staan in de map: ‘trouwalbum selectie’. Dit is een selectie met foto’s die ik adviseer om op te nemen in het trouwalbum. Deze selectie hoeft niet overeen te komen met het standaard aantal foto’s wat in jullie gekozen pakket zit.
2. Na ontvangst van de foto’s hebben jullie 4 weken de tijd om deze selectie met foto’s eventueel aan te passen.
3. Bekijk hiervoor de map: ‘hoge resolutie fotobestanden’. Noteer de nummers van de foto’s die je in het album wilt hebben. Voorbeeld: HR-15.
4. Mocht je foto’s uit onze selectie willen verwijderen, noteer dit dan met het minteken gevolgd door het nummer van de foto. Voorbeeld: – TR-14 Deze foto wordt dan niet in het trouwalbum opgenomen.
5. Stuur de lijst met nummers door per e-mail. Dit dient binnen 4 weken, na het ontvangen van alle fotobestanden, te gebeuren.
6. Als ik binnen 4 weken geen aanpassingen hebben ontvangen ga ik ervan uit dat jullie akkoord zijn met mijn aangeboden trouwalbumselectie.
7. Na deze datum maak ik de lay-out van het trouwalbum.
8. Hierna zijn jullie van harte uitgenodigd in onze studio voor de aanpassingsronde. We nemen dan samen de lay-out stap voor stap door. Daarbij hebben jullie de keuze uit een uitgebreid assortiment met opties, waarmee je het trouwalbum kunt upgraden en volledig individualiseren.
9. Als jullie akkoord zijn met de lay-out en de uitvoering wordt het album gedrukt bij de drukkerij. Tijdens de aanpassingsronde kun je aangeven of jullie het album willen ophalen in de studio of dat jullie het willen laten verzenden.

TIP Onderaan de pagina staan de meest gestelde vragen met daarop het antwoord om het nog makkelijker te maken.

 

Verschillende mogelijkheden


 

Veel gestelde vragen

 

Hoeveel foto’s passen er standaard in het album?

Per 2 bladzijden is er ruimte voor 3 foto’s. Een album is voorzien van een standaard aantal pagina’s, en is uit te breiden met meer pagina’s waar ook meer foto’s in passen. Het standaard aantal foto’s is afhankelijk van het gekozen pakket:
24 pagina’s = minimaal 36 foto’s (pakket 1 & 2)
30 pagina’s = minimaal 45 foto’s (pakket 3)
36 pagina’s = minimaal 54 foto’s (pakket 4)

Kan ik meer foto’s selecteren?

Ja, het is mogelijk om het trouwalbum uit te breiden met meer foto’s dan er minimaal in het trouwalbum zitten. Mochten jullie meer foto’s selecteren dan worden er extra pagina’s toegevoegd aan het trouwalbum. Per 3 foto’s worden 2 bladzijden toegevoegd. Een trouwalbum kan worden uitgebreid tot 100 pagina’s. Dit geeft ruimte aan 150 foto’s. De uitbreiding van het album gaat per 2 pagina’s, en kost 19,50 per pagina.

Hoe komt ons album eruit te zien?

Dit is aan jullie. Standaard zit er in jullie pakket het luxe trouwalbum met kunst lederen omslag. Tijdens de aanpassingsronde kunnen jullie het album upgraden en volledig personaliseren. Er is keuze uit een echt lederen, linnen of kunst lederen omslag. Onlangs hebben we hier de mogelijkheid voor een unieke bamboe omslag aan toegevoegd. De omslagen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Op de voorkant kan jullie naam en trouwdatum worden gedrukt om het album nog persoonlijker te maken. Ook voor de binnenkant is er veel keuze. Er zijn verschillende papiersoorten en verschillende diktes waaruit gekozen kan worden. Alle albums zijn in bijna elk denkbaar formaat leverbaar.

Wat zijn ouderalbums?

Een ouderalbum is een kleiner exemplaar van jullie trouwalbum. De lay-out met alle foto’s is exact hetzelfde als het grote trouwalbum. Een ouderalbum kan je cadeau doen aan je ouders, en is het perfecte cadeau voor verjaardagen of rond kerst. Hiermee geef je ze een waardevol aandenken aan jullie dag. Veel ouders zijn hier gek op en voor hen is het een waar pronkstuk. De formaat van een ouderalbum is 20x20cm.

luxe trouwalbum

Hoeveel wijzigingen mag ik aanbrengen tijdens de aanpassingsronde

Tijdens de wijzigingsronde nemen we in onze studio de lay-out stap voor stap door. Hierbij kunnen jullie wijzigingen aanbrengen. Maximaal 4 wijzigingen zijn gratis. Voor extra wijzigingen wordt een vergoeding per wijziging gerekend.

Is het mogelijk om alle gemaakte fotobestanden te ontvangen?

Ja, dit is mogelijk. Sinds kort bieden we de mogelijkheid om alle ruwe fotobestanden na te bestellen voordat we deze definitief verwijderen uit ons archief. Inclusief de beelden die je nog niet eerder hebt gezien. De ruwe fotobestanden ontvang je op een beelddrager (externe hardeschijf) in een bewaarbox, inclusief een reserve kopie van de bewerkte eindselectie. Meer informatie hierover staat op de pagina met trouwfoto bewaartips.

backup

Alle ruwe fotobestanden, inclusief nooit eerder vertoonde beelden