Arjan van der Plaat

Fotograaf

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Mijn naam is Arjan van der Plaat en ik ben al van kleins af aan opgegroeid met fotografie. Sinds 2009 werk ik als professioneel fotograaf. Ik ben betrokken bij alle bruiloften die door The Wedding Story worden gefotografeerd. Vanaf de kennismaking, waarbij ik jullie graag laat zien wat we allemaal voor jullie kunnen betekenen, tot aan de afwerking van jullie bruiloft. Jullie zullen met mij het meeste contact hebben.

Trouwen bij zonsondergang

Ik denk nog vaak terug aan mijn eigen bruiloft. Een fantastische dag! We hadden de ceremonie gepland rond zonsondergang. Op papier zag dit en natuurlijk super romantisch en mooi uit, maar het was ook wel erg spannend! Zou dit in de praktijk goed uitpakken? Nou… dat deed het! Het licht was fantastisch en de ondergaande zon tijdens ons ja-woord voelde als in een Hollywood film.

Ruim een jaar lang hadden we de tijd genomen om onze dag te organiseren. Natuurlijk wilden we het zelf ontzettend naar ons zin hebben, maar we wilden net zo graag dat al onze familie en vrienden konden genieten van een hele mooie dag. Het moest een dag worden waarop we gezellig samen kwamen, de liefde konden vieren en waarop er veel ruimte zou zijn om te lachen. En dat alles vooral zonder tijdsdruk en stress!

beneden sas bruiloft

Foto @The Wedding Story

Als je het doet, doe het dan goed

We staken veel tijd en energie in het organiseren van onze bruiloft. Daarom vonden we het een extra fijn gevoel als alles goed geregeld zou zijn. Dit was een belangrijk selectie criterium voor de leveranciers die we kozen. We houden erg van het motto: “als je het doet, doe het dan goed”. Voor onze ceremonie hebben we daarom bijvoorbeeld gekozen voor zelfstandig ceremoniespreekster Jessie Tuinman. Zijn jullie nog op zoek naar iemand voor jullie ceremonie? Echt een aanrader!

Voor de foto’s hebben we natuurlijk gekozen voor iemand van ons eigen team van fotografen van The Wedding Story. We kunnen terug kijken op een prachtige dag. Ons trouwalbum brengt dat mooie gevoel weer helemaal terug. Het geluksgevoel op het stralende gezicht van Lotte, de blik van onze trotse ouders, de hilarische speech van mijn getuige Koen, en ook de dikke knuffel van oma die helaas inmiddels overleden is. Allemaal mooie herinneringen die we op deze manier kunnen blijven koesteren.

Niets aan het toeval overlaten

Deze principes vormen ook de basis van onze werkwijze bij The Wedding Story. Uit eigen ervaring weet ik dat je op je bruiloft nu eenmaal graag alles goed geregeld wilt hebben! Zo steken we bij The Wedding Story graag extra veel tijd in jullie bruiloft. Zes weken voor jullie grote dag nemen we alles tot in de puntjes met elkaar door en zo zijn we tot op het laatste detail voorbereid. We fotograferen met twee fotografen zodat er geen enkel moment verloren gaat en voor jullie bruiloft hebben we altijd een back-up fotograaf beschikbaar. Zo laten we niets aan het toeval over, want we halen graag alles eruit wat erin zit. Dit voorkomt stress, en zo kunnen jullie als bruidspaar zorgeloos naar je dag toeleven en genieten.

Bekijk een bruiloft die Arjan heeft gefotografeerd als fotograaf van The Wedding Story.

Day in the life fotografie

Naast het fotograferen van bruiloften zijn we ook te boeken voor een gezinsfotoshoot. Bij day in the life fotografie fotograferen we normale dag in het leven van een gezin, exact op dezelfde manier als we een bruiloft fotograferen. Ongedwongen en spontaan. Samen met het hele gezin beleef je een ontspannen dag, zonder dat je hoeft te poseren.

de Bucket list van Arjan van der Plaat

Fotografie wenslijst

 • 300 bruiloften fotograferen check
 • Internationale bruidsfotografie awards winnen check
 • Workshops geven aan bruidsfotografen check
 • Een after wedding fotoshoot bij Lago di Braies in Italië fotograferen
 • Een bruiloft op Ibiza bij ondergaande zon fotograferen
 • Een bruidspaar onder een sterrenhemel fotograferen check
 • Een bruiloft in Santorini (Griekenland) fotograferen
 • Een bruiloft in Italië fotograferen check
 • Een bruiloft in Frankrijk fotograferen check
 • Een wedding fotoshoot in Parijs fotograferen check
 • Een bruiloft in Zuid-Afrika fotograferen check
 • Een bruidspaar te paard op het strand in de branding van de zee fotograferen
 • Uitgeroepen worden tot top 5 beste trouwfotograaf van Nederland check

De favoriete foto’s van Arjan van der Plaat