a day in the life fotografie

Day in the life fotografie

Wat is a day in the life fotografie?

Bij een day in the life fotoshoot wordt een normale dag van het leven van jullie gezin gefotografeerd. Niet geposeerd, lekker ontspannen en volledig zoals jullie ècht zijn. Foto’s van het complete gezin. Ook foto’s van de ouder die normaal de foto’s maakt en daardoor nooit samen met het gezin op de foto gaat. Een prachtig aandenken aan deze bijzondere tijd, en alle veranderingen die je als gezin doormaakt. In deze periode lijkt de tijd voorbij te vliegen. Daar wil je toch foto’s van?

day in the life fotografie

Bij een day in the life fotoshoot wordt een normale dag van het leven van jullie gezin gefotografeerd.

De opluchting van niet moeten poseren!

Ken je dat ongemakkelijke gevoel als iemand een foto wil gaan maken en aan je vraagt: “Nu even in de camera kijken en lachen!” Erg ongemakkelijk. Ik weet nooit hoe ik dan moet kijken en probeer dan snel een grappig gezicht te trekken. Achteraf zijn dit altijd foto’s waarop ik mezelf niet herken. Het ongemak spat er vanaf.

Bij een day in the life fotoshoot hoef je niet te poseren! Je kunt tijdens deze familie fotoshoot de fotograaf compleet links laten liggen en gewoon lekker de dingen doen die jullie altijd doen. Van buiten spelen op straat of in de tuin, tot aan de dagelijkse routine zoals de kinderen van school halen, eten klaarmaken, voorlezen en naar bed gaan.

Het dilemma van zelf foto’s maken

Herken je dit? Je bent gezellig samen een dagje uit of heerlijk op vakantie. Natuurlijk maak je foto’s! Als je thuiskomt en de foto’s bekijkt lijkt het net alsof je er niet bij bent geweest. Geen enkele foto waar je zelf op staat. Jij was steeds de gene die de foto’s moest maken en de foto die je vlug door iemand anders hebt laten maken met jou camera is helaas mislukt, scheef en niet scherp.

a day in the life fotografie

Ken je dat dilemma? Omdat jij altijd de foto’s maakt sta je er zelf nooit op.

De gouden tip bij a day in the life fotografie

Niets moet, alles mag! Er is maar één gouden regel bij deze familie fotoshoot: Laat iedereen gewoon lekker zichzelf zijn en leg niet de nadruk op het feit dat er gefotografeerd wordt. Gewoon lekker spelen, ontdekken, gek doen, knuffelen en vies worden. Bij mij gaat er bijvoorbeeld geen dag voorbij dat mijn kleine dochter (net één jaar oud) niet iets vies maakt. Heerlijk! Gewoon van genieten, dit is het mooie van opgroeien en hoort er allemaal bij.

Wat zijn leuke dingen om te doen?

Alle denkbare activiteiten die je als gezin met elkaar doet zijn geschikt voor een day in the life familie fotoshoot. Denk bijvoorbeeld aan: buiten spelen, de hond uitlaten, op de trampoline in de tuin springen, spelen in een opblaaszwembad, in de zandbak zandtaartjes maken, tanden poetsen, verhaaltjes lezen en naar bed gaan.

Ook zijn er veel bijzondere momenten die je kunt laten vastleggen. De kaarsjes uitblazen van de verjaardagstaart en spelen met de net gekregen cadeautjes. Op bezoek gaan bij opa en oma en daar samen spelletjes spelen. Of samen je pasgeboren kindje voor de eerste keer in bad doen.

day in the life fotosessie

Samen met papa krabbetjes vangen op het strand

Voor een complete dag fotografie is een dag naar het strand, om daar samen grote zandkastelen te bouwen en krabbetjes te vangen, een fantastisch idee. Ook een dagje met het gezin eropuit naar de Efteling of naar de dierentuin is mogelijk. Zelfs een ontspannen dag op de camping, waarbij de kinderen zich vermaken met hun vriendjes, is ideaal om te laten fotograferen.

Wat kost day in the life fotografie?

Je kunt kiezen uit een fotoshoot van een halve of een hele dag. Hierbij een overzicht van wat een day in the life fotosessie kost.

Day in the life Fotografie

3 uur fotografie
50 digitale foto’s
15x15cm fotoalbum
inclusief BTW
€ 594,-

Day in the life Fotografie

6 uur fotografie
150 digitale foto’s
20x20cm fotoalbum
Inclusief BTW
€ 872,-