Fotografie stage

Unieke fotografie stage

Heb je altijd al een bruiloft willen fotograferen? Wil jij je portfolio verder uitbreiden met trouwfoto’s en een bruiloft fotograferen zonder de druk van de verwachtingen van een bruidspaar te ervaren? We bieden je de unieke mogelijkheid om fotografie stage te lopen en samen met ons team een bruiloft te fotograferen. Verschillende fotografen gingen je voor, hierbij in beeld en tekst het verhaal van Pjotr en zijn fotografie stage.

fotografie stage

Op deze pagina kijk je mee achter de schermen bij de fotografie stage van Pjotr

Praktijk stage op een bruiloft

12:00 We treffen elkaar bij de trouwlocatie Slot Doddendael, de locatie waar de fotografie stage van Pjotr plaatsvindt. In de week voor de bruiloft hebben we tijdens een videocall de planning van de dag met elkaar doorgenomen. We bespreken de laatste details van deze fotografie stage en maken een plan om de voorbereidingen van het bruidspaar vast te gaan leggen.

12:30 Het is tijd om te fotograferen! De eerste foto’s die we maken zijn bij de bruid. Ik leg aan Pjotr uit waar je het beste de bruid in de ruimte kunt positioneren, waarna we samen foto’s maken met mooi zacht licht. De bruidegom kleedt zich deze ochtend om in een andere ruimte. Ook hier plaatsen we de bruidegom eerst op de juiste plek zodat we mooie foto’s kunnen maken van het aantrekken van zijn pak.

fotografie stage fotografie stage

13:45 Voor de first look hebben we genoeg tijd om te bespreken welke momenten een bruidspaar graag in beeld gebracht wil hebben. De first look vindt plaats onder de kastanjeboom. Een super romantische plek. Het bruidspaar is eerst sprakeloos als ze elkaar voor het eerst zien, maar als snel zijn ze beide overwelmd door emoties.

fotografie stage

14:00 De heerlijke vibe van de first look nemen we mee in de fotoshoot. Bij aankomst hebben we een prachtige plek gespot, ideaal voor de shoot met het bruidspaar. Ik laat Pjotr zien hoe je eenvoudig een bruidspaar op hun gemak laat voelen. Hierna is het aan Pjotr, en hij neemt uitgebreid de tijd om foto’s te maken voor zijn portfolio.

Het grote voordeel van deze fotografie stage is dat je na afloop thuiskomt met een ruime verzameling trouwfoto’s die je kunt gebruiken voor je eigen portfolio. Daarnaast maak ik behind-the-scene foto’s van Pjotr tijdens het fotograferen. Deze kan hij gaan gebruiken op zijn website en sociaal media.

fotografie stage fotografie stage fotografie stage

Goed voorbereid de ceremonie fotograferen

15:30 Het bruidspaar heeft zich teruggetrokken zodat de arriveerden gasten ze niet zien. Dit geeft ons de mogelijkheid om de mooi gestylde ceremonieplaats vast te leggen. Ook bespreken we tijdens de fotografie stage wat mooie composities zijn om later tijdens de ceremonie gebruik van te kunnen maken. Met de juiste voorbereiding neemt de kans op geslaagde foto’s sterk toe!

fotografie stage fotografie stage

16:00 De ceremonie gaat beginnen! Niet alleen voor het bruidspaar is dit spannend, ook voor ons als fotografen is dit een spannend moment. Alles moet in één keer goed gaan. Om te zorgen dat we alle belangrijke momenten ook allemaal vastleggen werken we met ons team altijd met een vast plan. Vooraf heb ik samen met Pjotr onze werkwijze doorgenomen. We hebben ons goed voorbereid dus niets staat ons in de weg om mooie foto’s te maken.

Uit ervaring weten we op het juiste moment op de juiste plaats te staan. Hier maakt Pjotr dankbaar gebruik van en volgt ons voorbeeld. Het is een relatief lange ceremonie waardoor we alle tijd krijgen om de mooiste foto’s te maken.

fotografie stage fotografie stage fotografie stage fotografie stage fotografie stage fotografie stage fotografie stage fotografie stage

17:00 Aansluitend aan de ceremonie volgt de borrel. Er wordt een toost uitgebracht op het bruidspaar met champagne waarna ze door de gasten overladen worden met knuffels en cadeautjes. Ook op dit moment is er een lekkere ontspannen sfeer.

fotografie stage fotografie stage fotografie stage

19:30 Aan het einde van de borrel sluiten we de fotografie stage samen af. Samen nemen we de dag nog een keer door en bekijken nog een aantal foto’s die Pjotr heeft gemaakt. Het was vandaag hard werken, en een aantal keer kwamen we uitdagende situaties tegen waar we de juiste oplossingen bij moesten bedenken. Ondanks dat zijn we er allemaal over eens dat het een fantastische dag was waarop we allemaal hele mooie foto’s hebben gemaakt.

fotografie stage

Fotografie stage


fotografie stage
Pjotr over zijn fotografie stage: Om meer ervaring op te doen, en ook gelijk een portfolio op te bouwen met trouwfoto’s, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte fotografie stage. Via google ontdekte ik de mogelijkheid om een dag mee te fotograferen met het team van The Wedding Story.

Toen ik de website van The Wedding Story bekeek sprak mij dit direct aan. Ondanks dat het best spannend was om dit te gaan doen, wist ik dat deze stage me verder ging helpen en hoefde ik verder niet lang na te denken en melde me direct aan.

Arjan gaf me verschillende opties om mee te gaan naar een bruiloft en in goed overleg onderling hebben we een datum geprikt waar de fotografie stage zou gaan plaatsvinden. Ik vond het prettig dat ik vooraf een korte videocursus kon volgen om me goed voor te bereiden op de shoot.

Arjan bood precies aan wat ik nodig had. De mogelijkheid om mee te gaan naar een bruiloft en foto’s te maken voor mijn portfolio was voor mij al voldoende.

Achteraf ben ik erg tevreden. Ik vond het fijn om met Arjan te fotograferen. Hij helpt je graag en geeft goede feedback op je werkwijze. De foto’s die ik heb gemaakt zijn een waardevolle toevoeging aan mijn portfolio! Hopelijk heb ik volgend jaar een volle agenda met bruiloften.

Na afloop werd ik verrast door Arjan met behind-the-scene foto’s van mezelf. Op verschillende momenten van de dag heeft hij foto’s van mij gemaakt terwijl ik aan het fotograferen ben. Deze ga ik gebruiken voor mijn website en op Instagram.
stage fotografie score

 

Wil je ook een uitdagende fotografie stage en samen met ons team een bruiloft fotograferen?

Ja, ik ga graag mee!

Lees alles over de mogelijkheden van een fotografie stage

 

 

Andere fotografen bekeken ook


 

Of ga naar ons workshop overzicht en bekijk alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als fotograaf.