workshop flitstechnieken

Worstel je met de volgende vragen?

 • Hoe stel ik mijn reportageflitser in bij lastige licht omstandigheden?
 • Ik wil graag off-camera flitsen, hoe werkt dit?
 • Waarom lukt het met niet om met mijn flitser mooie foto’s te maken?
 • Ik ben gevraagd om een feest avond te fotograferen, stel ik mijn camera en flitser in?
 • Hoe gebruik ik mijn flitser in de manuele stand?
 • Waarom doet mijn flitser niet precies wat ik wil?
 • Hoe maak ik spectaculaire champagne foto’s?
 • Wie kan mij uitleggen hoe mijn flitser nou echt werkt?
 • Hoe maak ik creatieve foto’s op een feestavond?
 • Waar is dit knopje op mijn reportage flitser voor?
 • Waarom mislukken mijn flitsfoto’s geregeld?
 • Hoe kan ik mijn fotografie naar een hoger level brengen?

Herkenbaar? Dan is deze workshop flitstechnieken precies wat je nodig hebt. Op al deze vragen (en nog nog véél meer) wordt uitgebreid antwoord gegeven. Lees snel verder wat deze praktijk workshop jouw te bieden heeft.

Het maximale uit je reportage flitser halen

De werking van de reportage flitser wordt door veel mensen als moeilijk ervaren. Begrijpelijk want toen ik mijn eerste reportageflitser kocht wist ik na 10 keer lezen van de gebruiksaanwijzing nog niet wat ik er mee aan moest, en kwam ik net verder dan het gebruik van de aan en uit knop.

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat een reportage flitser een krachtig hulpmiddel is bij het fotograferen van een bruiloft. Dit koste me echter wel wat jaren en een flink aantal mislukte foto’s om dit te ontdekken. Dit ga ik jou besparen want ik ga jullie tijdens de workshop alles vertellen wat je moet weten over het gebruik van een reportage flitser op een bruiloft. Na deze workshop flitstechnieken ben je klaar om het maximale te halen uit je reportage flitser.

Inhoud van de workshop flitstechnieken

De workshop flitstechnieken is een echte praktijk workshop. Je gaat zelf volop aan de slag met verschillende opdrachten om je reportage flitser door en door te leren kennen. Wist je vroeger alleen de aan en uit knop te vinden, na deze workshop ken je elk knopje van je flitser en heeft je reportage-flitser geen enkel geheim meer voor je.

Uit de praktijk heb ik geleerd dat je niet ontkomt aan het gebruik van een reportage flitser tijdens het fotograferen van bruiloften. In deze praktijk workshop flitstechnieken bespreken en oefenen we de meest voorkomende situaties van een trouwdag waarbij je een flitser gebruikt. Tijdens verschillende oefeningen leer je alle standen van de flitser gebruiken. O.a. de ttl-stand, bouncen, belichtingscompensatie, manueel flitsen, invulflits en off camera flitsen worden behandeld. Na deze workshop ken je alle “in en outs” en kun je alle lastige licht omstandigheden trotseren.

Deze workshop flitstechnieken is voor fotografen die hun vaardigheden op het gebied van flitsen willen verbeteren.

Petra de Jong, Boskoop: “De workshop was heel erg leerzaam. Er wordt veel relevantie informatie gegeven, waardoor alles inzichtelijk wordt. Tijdens de workshop was er een ongedwongen rustige sfeer. Het is erg fijn dat er veel voorbeelden uit de praktijk worden getoond en dat we daarna zelf ook konden oefenen. Het flitsen was erg leuk om te doen, dit gebruik ik tot nu toe veel te weinig tijdens mijn fotografie. Daar gaat nu zeker verandering in komen!”

Workshop flitstechnieken met een reportage flitser

Prijs: 275,- euro (inclusief lunch) excl. btw

Workshop data: 28-08-2019
Locatie: Noordhoek, Noord-Brabant (gratis parkeergelegenheid)
Duur: 10:00 uur tot 15:00 uur
Doelgroep: Je bent als deelnemer in het bezit van een reportage flitser (met kantelbare kop en elektronisch display) en je wilt je flits vaardigheden vergroten.

De workshop flitstechnieken wordt gegeven op: 28-08-2019

Is deze workshop volgeboekt of komt deze data niet uit? Boek dan een privé workshop.

De voordelen van deze workshop:


 1. Praktische tips die je zelf direct kunt toepassen bij je volgende bruiloft.
 2. Een workshop afgestemd op de kennis en vaardigheden die je zelf al hebt.
 3. In één workshop alles wat je nodig hebt om succesvol bruiloften te fotograferen.
 4. Veel persoonlijke aandacht, omdat er maar beperkt plaatsen beschikbaar zijn.
 5. Deze workshop bruidsfotografie voor beginners wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,7!

Inschrijven voor deze workshop!

Kleinschalig en veel persoonlijke aandacht

Geen grootschalige groepscursus waarbij het niveau oppervlakkig is, maar juist een persoonlijke cursus waarbij het niveau aansluit op de vaardigheden en kennis die je zelf al hebt. Je geeft voor de cursus al je vragen door, deze worden dan aan de workshop toegevoegd en uitgebreid beantwoord. Ook tijdens de workshop is er continue gelegenheid om je vragen te stellen. De cursus wordt gegeven aan een kleine groep van ongeveer 4 tot 8 cursisten. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Hierdoor zijn er maar beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer op tijd, je zal niet de eerste zijn die ik teleur moet stellen omdat de cursus vol zit.

Meenemen:

 • Digitale camera
 • Pen & papier
 • Handleiding van je camera
 • Reserve batterijen

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Fotograferen is ontzettend leuk! Ik fotografeer al vanaf jonge leeftijd en doe dit nog iedere dag met veel plezier. Een jaar na mijn afstuderen als docent ben ik gestart als professioneel fotograaf. Ik heb me gespecialiseerd in het fotograferen van bruiloften. In de workshops en cursussen fotografie combineer ik mijn docentvaardigheden en mijn ervaringen en kennis als fotograaf. Inmiddels gingen er ruim 300 cursisten je voor. Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk fotograferen is, want iedereen kan leren fotograferen!

Manon van Mispel, Utrecht: “Ik heb ontzettend veel geleerd over flitsen op een bruiloft. De variatie tussen theorie en praktijk was er fijn. Rustige en duidelijke uitleg waar je wat aan hebt. Ik heb genoten, super bedankt!”

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Onze andere workshops bruidsfotografie

Praktijk workshop: Portfolio fotoshoot met bruidspaar

Tijdens deze workshop leer ik je alles over het aansturen van een bruidspaar en het maken van spontane en ontspannen foto’s tijdens het fotoshoot moment op een bruiloft. We sluiten de workshop af met een shoot waarbij je 3 uur lang kunt oefenen op een echt bruidspaar.

Theorie workshop: workshop bruidsfotografie voor beginners

Krijg een enorme kick start bij het fotograferen van je eerste bruiloften. In deze workshop leer je alles waar je op moet letten bij het fotograferen van bruiloften zodat je geen enkel moment mist. Een workshop vol praktische tips die je direct kunt toepassen.