Marketing voor fotografen

Marketing voor fotografen ingewikkeld?

Ik had aan het begin van mijn loopbaan als fotograaf veel moeite om mezelf te kunnen onderscheiden als fotograaf. Van marketing had ik op dat moment totaal geen kaas gegeten en ging het daardoor liever uit de weg. Mijn beeld van marketing voor fotografen was dat het vooral draait om het ongewenst opdringen van producten aan klanten. Juist door beter te gaan fotograferen dacht ik meer klanten aan te kunnen trekken. Een denkbeeld wat achteraf totaal niet effectief bleek te zijn.

Na enkele jaren was ik nog steeds niet veel verder dan het moment waarop ik was gestart met mijn fotografie bedrijf. Ondanks dat ik beter was geworden als fotograaf, had ik nog steeds veel moeite om nieuwe klanten te werven. Tot business coach Lotte me meer leerde over marketing voor fotografen. Dit was het moment dat ik er wel aan toe moest geven. Ik stond namelijk op het punt om mijn droom om fulltime fotograaf te worden op te geven.

Dit was het keerpunt in mijn carrière. Ik ontdekte hoe je met het correct toepassen van marketing klanten kunt helpen bij het vinden van wat ze nodig hebben. Zelfs na een verdubbeling van mijn prijzen kozen er steeds meer klanten voor mij als fotograaf. Sinds die nieuwe aanpak haalde ik financiële zekerheid uit mijn werkzaamheden als fotograaf. Inmiddels ben ik gek op marketing.

marketing voor fotografen

Na het toepassen van de juiste marketing haal ik veel meer plezier en energie uit mijn werk

Ga je ooit een fulltime inkomen uit fotografie halen?

5 jaar lang was ik aan het zwoegen om meer inkomen uit fotografie opdrachten te kunnen halen. Tot ik er hopeloos van werd. Ik zag de berg met concurrentie alleen maar verder groeien toen ik ontdekte dat er jaarlijks meer dan 1.000 nieuwe fotografen zich inschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit was het punt dat ik mijn droom om fulltime fotograaf te worden wilde opgeven. Tot ik ontdekte hoe je marketing succesvol toepast. Inmiddels zijn bruidsparen er al jaren waanzinnig enthousiast over want dit is precies waar ze naar op zoek zijn. Sterker nog, ze zijn me zelfs dankbaar dat ik deze methode toepas.

Wil je net als mij ook door blijven zwoegen? Ben je ook bang dat je nooit een fulltime inkomen uit fotografie zult halen? Of kies je ervoor om jezelf verder te ontwikkelen en marketing succesvol toe te gaan passen. In deze workshop ontdek je alles over marketing specifiek gericht op fotografen. Lang niet alle populaire marketing technieken zijn effectief voor fotografen. Zo voorkom je dat je straks tijd, geld en energie stopt in iets wat alsnog geen resultaat geeft en alleen maar frustratie oplevert.

Deze workshop is voor jou als je:

 • Niet wordt gekozen omdat anderen goedkoper zijn
 • Moeite moet doen om klanten te werven
 • Het niet lukt om minder te werken in vaste dienst
 • Het niet slaagt om je te onderscheiden van de concurrentie
 • Niet genoeg inkomen uit fotografie opdrachten haalt
 • Bang bent om je prijzen te verhogen

 

Wil je meer inkomen halen uit fotografie en meer met marketing doen?

Ja, ik wil me inschrijven!

 

Workshop marketing voor fotografen

 

workshop marketing voor fotografen 2024

De workshop marketing voor fotografen is gericht op de kansen die er voor jou zijn in de fotografie markt. We bespreken verschillende strategieën om jezelf beter te onderscheiden van andere fotografen. Hierbij geven we veel praktische voorbeelden en tips over hoe je dit doet in de praktijk. Tijdens de workshop zijn er interactieve blokken waarin je wordt uitgedaagd om dit direct toe te passen binnen je eigen bedrijf. Zo kan je zelf kiezen welke aanpak het beste bij jou past.

Je gaat naar huis met een flinke upgrade van je eigen marketingstrategie. Klaar om een flinke stap voorwaarts te zetten en te gaan onderscheiden van andere fotografen. Zodat klanten je ook boeken ondanks concurrenten een stuk goedkoper zijn.

Na deze workshop weet je:

 • Hoe jij als fotograaf het verschil maakt in een markt vol concurrenten
 • Waarom investeren in social media weggegooid geld is als je dit ene element overslaat
 • Hoe je als fotograaf je omzet van € 10.000 binnen 3 jaar kunt laten groeien naar € 100.000
 • Met welke techniek je concurrenten een stap voor bent omdat ze deze zelf niet toepassen
 • Hoe je van je hobby je werkt maakt met als uitgangspunt plezier en passie ervaren in je werk
 • Wat de nieuwste marketing trend van dit moment is
 • Wat het onderschatte ingrediënt is in je bedrijf om succesvol te kunnen ondernemen

 

Ja, ik wil dat klanten me boeken, ondanks dat anderen goedkoper zijn

Inschrijven

 

Aanbevolen door eerdere deelnemers


review marketing voor fotografenStan Bessems: Ik nam deel omdat ik wilde groeien met mijn bedrijf. Ik heb er nog een baan naast, en daar zou ik graag mee willen minderen. Ondanks dat het niet slecht gaat met fotografie heb ik nog te weinig business om een volgende stap te zetten. Na het volgen van de workshop heb ik meer inzicht gekregen om mijn bedrijf meer op de kaart te gaan zetten. Vooral de strategie aanpak die besproken werd had ik erg veel aan. Als eerste stap ga ik nu mijn branding aanpassen en mijn website aanpassen zodat deze overbrengt wat ik wil uitstralen.

 
review marketing voor fotografenChantal Fijnenberg: Ik nam deel aan de workshop omdat ik graag meer boekingen zou willen hebben. Ik wil meer uit mijn bedrijf halen en de omzet vergroten. De workshop leerde me hoe ik me kan onderscheiden van andere fotografen. Niet allen op mijn website, maar ook in mijn communicatie, zowel online als offline. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met duidelijk naar voren brengen waar ik voor sta. Wie ik ben, waar ik blij van wordt, om zo mijn ideale klant te kunnen bedienen. Ik dan deze workshop absoluut aanraden aan andere fotografen.

 
review marketing voor fotografenTineke Vonk: Ik nam deel omdat ik wilde leren hoe ik meer kan groeien, en met minder moeite klanten binnen kan halen. De workshop was heel goed met duidelijke en heldere uitleg. Het belangrijkste inzicht wat ik heb opgedaan is dat de ideale klant vinden wel degelijk het allerbelangrijkste is. Dit is ook het eerste wat ik binnen mijn bedrijf ga aanpassen. Ik ga meer kijken naar wie ik ben en wie mijn ideale klant is en hoe ik deze kan beter kan bereiken. Deze workshop beoordeel ik met een 9.

 

Ben je klaar om aan de slag te gaan met marketing?

Inschrijven

 

investering

Ga je net zolang zwoegen tot je er moedeloos van wordt? Of breng je hier zelf eenvoudig verandering in? Zet vandaag nog marketing effectief in om meer klanten te werven. We helpen je hier stap voor stap bij. Deze workshop marketing voor fotografen kan worden gevolgd op zondag 04-02-2024 en kost 550,- euro.

 

Wacht niet langer of, en ga vanaf vandaag aan de slag met marketing

Ja, ik wil me inschrijven!