Bruidsfotografie mentoring

Privé workshop

Ben jij klaar om je meerwaarde als fotograaf te vergroten?

Je ontwikkeling als fotograaf gaat de eerste jaren erg snel. Je ziet je vaardigheden groeien van de eerste bruiloft naar de volgende bruiloft. Voor je het weet heb je alweer 10 bruiloften gefotografeerd. De basiskennis leer je vanuit ervaring en bij workshops leer je tips en tricks die je kunt toepassen. Maar dan komt het moment dat je het gevoel hebt dat je ontwikkeling stilstaat. Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en steeds weer nieuwe opdrachten binnen te halen. Dolgraag wil je groeien, maar je weet alleen niet waar je moet beginnen. Herkenbaar? Dan is bruidsfotografie mentoring precies wat je nodig hebt.

Iedereen kan uitgroeien tot een betere bruidsfotograaf. Dit is haalbaar voor iedereen. Maar alleen hard werken is niet voldoende. Een goede coach die je gerichte feedback en opdrachten geeft is cruciaal om jezelf te blijven ontwikkelen tot het allerhoogste niveau.

3 veel voorkomende redenen waarom fotografen voor deze privé workshop kiezen

1. Je wil meer consistentie in kwaliteit van de foto’s die je maakt. Minder grote uitschieters vanwege een hoger gemiddelde. Je wil de hele bruiloft op een gelijk niveau kunnen fotograferen.
2. Je wil een specifieke vaardigheid leren. Dit kan flitstechnieken zijn zoals off camera flitsen, maar ook meer controle krijgen over licht gebruik bijvoorbeeld wanneer de zon fel schijnt.
3. Je hebt het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling als fotograaf. Je wil graag nieuwe uitdagingen d.m.v. opdrachten en doelen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Ervaring mentor leerling: Eva Schweizer, Oosterhout:

“Naast het volgen van workshops had ik behoefte aan meer diepgang en aansluiting op mijn persoonlijke situatie. Met fotografie ben ik vanuit mijn gevoel gestart en alle technieken heb ik zelf aangeleerd. Maar langzaam kreeg ik het gevoel dat mijn techniek tekort schoot en ik meer technische onderbouwing en bijschaving nodig had. Het moest professioneler, beheerster en ik wilde me zelfverzekerder voelen. De eerste stap om mijn werk met een professional te delen vond ik doodeng. Gelukkig viel dit alles mee. De open houding van Arjan is erg prettig. Arjan geeft veel nieuwe inzichten waardoor de mentoring sessies er aangenaam en leerzaam zijn. !”

Hoe verloopt een prive workshop bruidsfotografie?

Mentoring is 1 op 1 coaching, dus de complete focus op jouw ontwikkeling. De privé workshop start met de vragen die je voor aanvang van de workshop hebt gesteld. Samen gaan we dieper op deze onderwerpen in totdat we bij de kern zijn uitgekomen. Vanaf hier leg ik alle keuzes uit die je in de desbetreffende situatie kunt maken. Het werkt versterkend als je hierbij voorbeeld foto’s mee hebt genomen. We kunnen dan nog concreter alle oplossingen in die specifieke situatie bespreken. Zo weet je een volgende keer als je in een vergelijkbare situatie beland exact uit welke oplossingen je kunt kiezen. Aan het einde van de workshop maken we nieuwe doelen, en maken hier opdrachten bij waarmee je de volgende bruiloft aan de slag kunt. Na enige tijd kunnen we de gestelde doelen evalueren en bijstellen.

De inhoud van een mentoring sessie is helemaal afgestemd op jouw specifieke wensen. Dit kan gaan over technisch beter fotograferen zoals camera instellingen en off-camera-flitsen. Maar dit kan ook gericht zijn op jouw ontwikkeling op artistiek vlak zoals je eigen stijl ontdekken en jezelf hier verder in ontwikkelen. En dit zijn enkel nog maar voorbeelden. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen? Samen werken we aan jouw verdere ontwikkeling als fotograaf.

Mentoring is voor fotografen die zich verder willen ontwikkelen en zich zekerder willen voelen bij het fotograferen van opdrachten door bijvoorbeeld meer technische onderbouwing. Mentoring is niet alleen geschikt voor bruidsfotografen maar ook voor day in the life fotografie, familie fotografie en uitvaart fotografie.

Bruidsfotografie mentoring

Prijs: 380,- excl. btw

Mentoring data: datum in overleg
Locatie: in de studio van The Wedding Story
Duur: middag
Doelgroep: Gevorderde fotografen die zich verder willen ontwikkelen

De voordelen van bruidsfotografie mentoring:


  1. Je krijgt praktische feedback die je direct kunt toepassen bij je volgende opdracht.
  2. Een coaching traject die precies aansluit op de vaardigheden die jij bezit.
  3. Alles wat je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen en zekerder te voelen.
  4. Veel persoonlijke aandacht, het is tenslotte een 1 op 1 workshop.
  5. Mentoring bruidsfotografie wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,7!

Inschrijven voor bruidsfotografie mentoring!

Je mentor en coach; Arjan van der Plaat

Fotograferen is ontzettend leuk! Ik fotografeer al vanaf jonge leeftijd en doe dit nog iedere dag met veel plezier. Een jaar na mijn afstuderen als docent ben ik gestart als professioneel fotograaf. Ik heb me gespecialiseerd in het fotograferen van bruiloften. In de coaching en mentoring fotografie combineer ik mijn docentvaardigheden en mijn ervaringen en kennis als fotograaf. Inmiddels gingen er ruim 300 cursisten je voor. Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk fotograferen is, want iedereen kan leren fotograferen!

JA, ik wil mezelf verder ontwikkelen als fotograaf!