Workshop bruidsfotografie beginners

Herken je dit? Je bent opzoek naar een goede workshop bruidsfotografie. Je vraagt jezelf namelijk af of je wel klaar bent om een bruiloft te gaan fotograferen. Wat staat me allemaal te wachten? Waar moet ik extra op letten zodat ik geen enkel moment mis? Hoe gebruik ik mij camera in lastige omstandigheden? Zomaar een paar vragen die jij jezelf afvraagt. Je wilt namelijk het uiterste uit jezelf halen op de belangrijkste dag van je bruidspaar. Maar of je daar klaar voor bent twijfel je nu nog over. Want op een bruiloft kan je geen enkel moment missen als fotograaf. Je moet er toch niet aan denken dat je achteraf aan je bruidspaar moet vertellen dat je de foto van de kus hebt gemist tijdens de ceremonie?! Ga je dan de dag overdoen? Dat is toch niet mogelijk?! Je wilt dolgraag volmondig ‘ja’ kunnen zeggen als iemand je vraagt om zijn of haar bruiloft te gaan fotograferen. Niet langer dat kleine stemmetje in je achterhoofd met de vraag: “ben ik wel klaar om een bruiloft te fotograferen?”

Herken je deze vragen? Op al deze vragen (en nog veel meer) wordt uitgebreid antwoord gegeven tijdens de workshop bruidsfotografie. Stap voor stap neem ik je mee langs alle valkuilen die er zijn bij het fotograferen van bruiloften.

workshop bruidsfotografie

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

De 6 zekerheden van de workshop bruidsfotografie

 • Praktische tips die je direct kunt toepassen
 • Veel persoonlijke aandacht, maximaal 8 cursisten
 • Deze workshop wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8
 • Workshop gegeven door gediplomeerd docent
 • Afgestemd op de startende bruidsfotograaf
 • Meer dan 200 cursisten gingen je voor

 

Inhoud van de workshop bruidsfotografie

“Wil je mijn bruiloft fotograferen?” Op deze vraag wil je uiteraard volmondig “JA natuurlijk” kunnen zeggen! Tijdens deze workshop bruidsfotografie voor beginners stomen we je klaar voor het fotograferen van je eerste bruiloft(en). Alles, maar dan ook echt alles wat je moet weten om te starten met het fotograferen van bruiloften komt aanbod. Uiteraard vertellen we je alles over de niet te missen momenten van een bruiloft.

Op een bruiloft kom je veel wisselende licht-omstandigheden tegen. Van buiten in de stralende zon tot binnen in een donker stadhuis. Ieder moment vraagt een andere aanpak en andere instellingen van je camera. In de cursus bruidsfotografie bespreken we alle situaties die je tijdens het maken van een trouwreportage tegen kunt komen. Zo weet je straks op elk moment het juiste licht te vinden en je camera correct in te stellen.

Naast fotograferen komt er nog veel meer kijken bij het maken van een trouwreportage. De voorbereidingen van de fotograaf staan in deze cursus bruidsfotografie ook centraal. We bespreken onder andere welke uitrusting het meest geschikt is en hoe je vol vertrouwen aan het maken van je trouwreportage kunt beginnen op de dag zelf. Daarnaast komt ook het zakelijke gedeelte ter spraken. Welke afspraken moet je vastleggen? Hoe haal je nieuwe klanten binnen? Hoe ontwikkel je een eigen stijl? Al deze aspecten komen onder andere aan bod.

De workshop is inclusief een uitgebreide lunch. Er is in de tussentijd voldoende mogelijkheden om andere startende fotografen te leren kennen. Aan het einde van de workshop ga je vol inspiratie en zelfvertrouwen naar huis voor het fotograferen van je volgende bruiloft. Na de cursus bruidsfotografie krijg je toekomst tot het besloten netwerk met bruidsfotografen waar je ook achteraf je vragen kunt blijven stellen.

Deze workshop bruidsfotografie is voor beginnende fotografen. De gemiddelde deelnemer aan deze workshop gaat binnenkort zijn/haar eerste bruiloft fotograferen of heeft inmiddels al enkele (minder dan 6) bruiloften gefotografeerd.

Programma:

 • Kennismaking
 • Je eigen stijl als fotograaf ontwikkelen
 • Welke afspraken maak je met een bruidspaar
 • Hoe bereid je jezelf als fotograaf goed voor op een bruiloft
 • Welke materialen heb je nodig bij het fotograferen van een bruiloft
 • Alle belangrijke en niet te missen momenten van een bruiloft
 • Aandachtspunten bij het maken van groepsfoto’s
 • De valkuilen waar je tegen aan kunt lopen als beginnende fotograaf
 • Hoe je alle belangrijke momenten tijdens de ceremonie niet gaat missen
 • Beantwoorden van alle vragen waar nog geen antwoord op is gegeven
 • Inclusief lekkere lunch

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Fotografie docent Arjan van der Plaat

Ik ben Arjan van der Plaat. Voordat ik begon met bruiloften fotograferen ben ik afgestudeerd als docent en heb inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het onderwijs. Mijn eerste bruiloft fotografeerde ik als hobby fotograaf. Inmiddels is het allang geen hobby meer, en heb ik me uitsluitend gespecialiseerd in het fotograferen van bruiloften. Niet zonder succes. Afgelopen jaren werd ik uitgeroepen tot top 5 beste bruidsfotograaf van Nederland, België en Luxemburg. Iets waar ik erg trots op ben. Bij de workshop bruidsfotografie combineer ik mijn docent vaardigheden met mijn kennis als bruidsfotograaf.


 

Succesvol bruiloften fotograferen

Nadat ik was gevraagd om mijn eerste bruiloft te fotograferen worstelde ik met een flink aantal vragen. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de bruiloft? Welke prijs moet ik vragen? Wat staat me allemaal te wachten? Ik lag een nacht wakker met de vraag; “ben ik wel klaar om bruiloften te gaan fotograferen”. En zo fotografeerde ik 10 jaar geleden mijn eerste bruiloft. Achteraf gezien was ik er helemaal niet klaar voor. Ik wist veel te weinig over bruiloften en had helemaal geen idee wat me allemaal te wachten stond. Alles heb ik in de loop van de jaren zelf moeten ontdekken. Dit ging niet altijd even voorspoedig. In deze periode heb ik vooral veel geleerd van mijn fouten. Want zo ben ik tegen dingen aangelopen die, als ik ze van te voren had geweten, zeker anders had aangepakt. Dit had me een hoop tijd en energie kunnen schelen.

Met al deze ervaringen heb ik een succesvolle strategie ontwikkeld waardoor ik nu meer klanten heb dan ik ooit had kunnen dromen. In deze cursus bruidsfotografie ga ik dit met je delen en alles vertellen wat je moet weten over het succesvol fotograferen van bruiloften.

 

Data en informatie cursus bruidsfotografie

Prijs: 225,- euro (inclusief lunch) excl. btw

Workshop data: woensdag 24-07-2019 volgeboekt & maandag 26-08-2019.
Locatie: Noordhoek, Noord-Brabant (gratis parkeergelegenheid)
Duur: 9:30 uur tot 15:00 uur
Doelgroep: De gemiddelde deelnemer aan deze workshop gaat binnenkort haar/zijn eerste bruiloft fotograferen of heeft al enkele (minder dan 6) bruiloften gefotografeerd. Heb je al meerdere bruiloften gefotografeerd? Volg dan onze workshop bruidsfotografie voor gevorderden.

De workshop bruidsfotografie wordt gegeven op: 24-07-2019 volgeboekt en op 26-08-2019.

Is deze workshop volgeboekt of komt deze data niet uit? Boek dan een privé workshop.

De voordelen van deze workshop:


 1. Praktische tips die je zelf direct kunt toepassen bij je volgende bruiloft.
 2. Een workshop afgestemd op de kennis en vaardigheden die je zelf al hebt.
 3. In één workshop alles wat je nodig hebt om succesvol bruiloften te fotograferen.
 4. Veel persoonlijke aandacht, omdat er maar beperkt plaatsen beschikbaar zijn.
 5. Deze workshop bruidsfotografie voor beginners wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

Kleinschalige workshop trouwfotografie met veel persoonlijke aandacht

Geen grootschalige groepscursus waarbij het niveau oppervlakkig is, maar juist een persoonlijke cursus waarbij het niveau aansluit bij de startende bruidsfotograaf. Van te voren kan je alle vragen doorgeven en deze worden toegevoegd aan de workshop. Ook tijdens de workshop is er continue gelegenheid om je vragen te stellen. De cursus wordt gegeven aan een kleine groep van ongeveer 5 tot 8 cursisten. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Er zijn daardoor wel beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer op tijd, je zal niet de eerste zijn die we teleur moeten stellen omdat de workshop trouwfotografie vol zit.

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Al meer dan 200 fotografen gingen je voor en volgden een workshop bruidsfotografie. Gemiddeld wordt deze cursus bruidsfotografie met een 8,8 beoordeeld.

 

portfolio bruidsfotografie


 

Mariska van der Waal, Spijkenisse: “Ik heb de workshop trouwfotografie gevolgd bij Arjan omdat ik binnenkort mijn eerste bruiloft ga fotograferen. De workshop was erg uitgebreid en leerzaam. Van kennismaking met de klant tot aan het feest op de bruiloft. Alles werd stap voor stap besproken. Arjan gaf aan dat ik alles mocht vragen, erg prettig. Hij nam daar ook uitgebreid de tijd voor. Al met al een uitgebreide workshop met ook nog een lekkere lunch. Ik ga zeker met het geleerde aan de slag. Ik weet nu in ieder geval dat ik goed voorbereid ben voor “de grote dag” Bedankt Arjan!”

Melissa Westdijk, Maassluis: “Ik heb een workshop trouwfotografie gevolgd omdat ik ben gevraagd om de foto’s te maken van de bruiloft van een vriend en vriendin van mij. Inmiddels is de bruiloft geweest en ik heb genoten van het feit dat ik deze dag mocht fotograferen. Heel leuk om de kennis toe te mogen passen die ik tijdens de workshop geleerd heb! Voor mijn eerste keer als bruidsfotografe heb ik niet te klagen gehad. Heel erg bedankt voor alles wat ik heb geleerd tijdens de workshop.”

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Onze andere workshops bruidsfotografie

Praktijk workshop: Portfolio fotoshoot met bruidspaar

Tijdens deze workshop leer ik je alles over het aansturen van een bruidspaar en het maken van spontane en ontspannen foto’s tijdens het fotoshoot moment op een bruiloft. We sluiten de workshop af met een shoot waarbij je 3 uur lang kunt oefenen op een echt bruidspaar.

Praktijk workshop: workshop flitstechnieken

Van ‘on’ camera tot ‘off’ camera flitsen, alles wat je over flitsen met je reportage flitser op een bruiloft moet weten komt uitgebreid aan bod tijdens deze workshop. Niet alleen in theorie, we gaan met elkaar ook alles stap voor stap oefenen zodat je ook direct alles kunt toepassen

Gratis workshop ondernemen


Op zaterdag 16-11-2019 geven we éénmalig een GRATIS workshop ondernemen voor fotografen. In deze workshop ga ik uitgebreid in op de kant van het ondernemen als fotograaf. Hoe maak je het voor bruidsparen makkelijk om voor jou te kiezen? Ik bespreek hou je het voor elkaar krijgt om voldoende klanten te hebben om niet afhankelijk te moeten zijn van inkomsten uit een andere baan. De workshop wordt gegeven in Dordrecht en is van 13:00 tot 17:00 uur. Er zijn in totaal 20 tickets beschikbaar. Wacht niet te lang met het claimen van je gratis ticket. Op = op.

Lees hier alles over deze gratis workshop ondernemen voor fotografen.