Workshop bruidsfotografie

Workshop trouwfotografie

Ben je klaar voor een energieke workshop bruidsfotografie vol goede tips en trics? In 1 volle dag vertellen we je alles wat je moet weten over het fotograferen van bruiloften. Alles, maar dan ook alles, is bespreekbaar. Inmiddels gingen meer dan 250 fotografen je voor, die deze workshop gemiddeld beoordelen met een 8,8.

De meest voorkomende redenen van fotografen om deel te nemen aan deze workshop bruidsfotografie:

 1. Ik wil me graag verder ontwikkelen als trouwfotograaf en wil alles van A tot Z weten over hoe je een bruiloft fotografeert en aflevert aan een bruidspaar.
 2. Door bekenden ben ik gevraagd om een bruiloft te fotograferen. Hoe pak ik dit het beste aan?
 3. Ik heb al bruiloften gefotografeerd maar loop nog tegen een aantal punten aan die ik graag wil verbeteren.
workshop bruidsfotografie

Uiteraard wil je op een bruiloft alles eruit halen wat erin zit!

Passie voor fotografie

Passie voor fotografie is altijd de gemene deler van onze cursisten. Als je gevraagd wordt om een bruiloft te fotograferen is dat een hele eer! “Ben je er ook klaar voor om het maximale eruit te halen”, is vaak de gedachte die volgt. Uiteraard wil je er alles aan doen om alles eruit te halen wat erin zit. Een bruiloft doe je tenslotte niet eventjes over als je toch niet helemaal tevreden bent over wat je vastgelegd hebt. Enige druk komt er dus zeker bij kijken!

Wat staat me exact te wachten? Waar moet ik extra op letten zodat ik geen enkel moment mis? Hoe ga ik om met moeilijke lichtomstandigheden die ik tegen kom op een bruiloft? Zomaar een paar vragen waar we uitgebreid op ingaan tijdens de workshop.

Tijdens de workshop bruidsfotografie kijken we vooral veel naar praktijk situaties en leggen we uit hoe je dit stap voor stap kunt aanpakken. Tussendoor krijg je ook zelf kleine opdrachten om direct uit te werken. Het wordt dus alles behalve een passieve workshop.

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

De 6 zekerheden van de workshop bruidsfotografie

 • Praktische tips die je direct kunt toepassen
 • Veel persoonlijke aandacht, maximaal 8 cursisten
 • Deze workshop wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8
 • Workshop gegeven door gediplomeerd docent
 • Afgestemd op de startende bruidsfotograaf
 • Meer dan 250 fotografen gingen je voor

 

Data en informatie cursus bruidsfotografie

Prijs: 272,50 euro inclusief BTW en lunch

Workshop data: 14-03-2020
Locatie: Noordhoek, Noord-Brabant (gratis parkeergelegenheid)
Duur: 9:30 uur tot 15:00 uur

Is deze workshop volgeboekt of komt deze data niet uit? Boek dan een privé workshop.
 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

Inhoud van de workshop bruidsfotografie

“Wil je mijn bruiloft fotograferen?” Op deze vraag wil je uiteraard volmondig “JA natuurlijk” kunnen zeggen! Na deze workshop bruidsfotografie ben je klaar om het uiterste uit jezelf halen op de belangrijkste dag van je bruidspaar. Alles wat komt kijken bij het fotograferen van bruiloften komt aan bod.

We starten bij het traject vóór de bruiloft. Een goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn cruciale afspraken die je moet maken met het bruidspaar en we leggen je uit hoe je tot in de puntjes voorbereid aan het fotograferen van een bruiloft kunt starten. Alles om geen enkel belangrijk moment mis te lopen. Denk daarnaast ook aan zaken als: welke camera apparatuur is geschikt voor het fotograferen van bruiloften? Hoe haal ik nieuwe klanten binnen? Hoe ontwikkel ik een eigen stijl als fotograaf?

Het fotograferen van de bruiloft zelf is de kern van de workshop. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leggen we uit hoe je omgaat met lastige licht omstandigheden. Van de felle zon buiten, tot aan het donkere stadhuis, ieder moment vraagt een andere aanpak. Hoe stuur je een bruidspaar aan? Hoe maak je foto’s waar je een ongedwongen en spontaan gevoel bij krijgt? Welke momenten mag ik echt niet missen en hoe maak ik onderscheidende foto’s ten opzichte van mijn concurrentie? Ook op deze vragen geven we uitgebreid antwoord.

Na de bruiloft gaat het werk van een fotograaf verder. Het is een tijdrovende fase waarbij een goede workflow veel structuur geeft en tijdbesparend werkt. De vragen die hierbij o.a. beantwoord worden zijn: Wat is een goede aanpak om mee te werken? Hoeveel foto’s lever je af? Wanneer kies je voor zwart-wit of kleur? Hoe ga ik te werk als ik een trouwalbum wil maken?

Stel ook na de workshop je vragen

De workshop is inclusief een uitgebreide lunch en onbeperkt thee, koffie en fris tussendoor. Je kunt onbeperkt vragen stellen en er is in de tussentijd voldoende mogelijkheid om andere fotografen te leren kennen. Aan het einde van de workshop ga je vol inspiratie en zelfvertrouwen naar huis voor het fotograferen van je volgende bruiloft. Na de cursus bruidsfotografie krijg je toegang tot een besloten netwerk met bruidsfotografen waar je ook achteraf je vragen kunt blijven stellen.

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

SUCCESVOL BRUILOFTEN FOTOGRAFEREN

Ik ben Arjan van der Plaat en naast fotograaf ben ik afgestudeerd als docent en heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs. Tijdens de workshop bruidsfotografie combineer ik deze kennis.

arjan van der plaat

Trouwfotograaf Arjan van der Plaat

Nadat ik was gevraagd om mijn eerste bruiloft te fotograferen worstelde ik met een flink aantal vragen. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de bruiloft? Welke prijs moet ik vragen? Wat staat me allemaal te wachten? Ik lag een nacht wakker met de vraag; “ben ik wel klaar om bruiloften te gaan fotograferen”. En zo fotografeerde ik 10 jaar geleden mijn eerste bruiloft. Achteraf gezien was ik er helemaal niet klaar voor. Ik wist veel te weinig over bruiloften en had helemaal geen idee wat me allemaal te wachten stond. Alles heb ik in de loop der jaren zelf moeten ontdekken. Dit ging niet altijd even voorspoedig. In deze periode heb ik vooral veel geleerd van mijn fouten. Zo ben ik tegen dingen aangelopen die ik, als ik ze van tevoren had geweten, zeker anders had aangepakt. Dit had me een hoop tijd en energie kunnen besparen.

Na deze 10 jaar heb ik met The Wedding Story een succesvolle formule ontwikkeld. Twee jaar op rij ben ik uitgeroepen tot de top 10 beste trouwfotografen van Nederland, België en Luxemburg. Ik werk met een team van 6 fotografen waardoor we meerdere bruiloften op één dag kunnen fotograferen. In deze cursus bruidsfotografie deel ik mijn ervaring met je en vertel ik over wat je moet weten om succesvol bruiloften te kunnen fotograferen.

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Kleinschalige workshop trouwfotografie met veel persoonlijke aandacht

Geen grootschalige groepscursus waarbij het niveau oppervlakkig is, maar juist een persoonlijke cursus waarbij het niveau aansluit bij jouw vaardigheden als fotograaf. Van tevoren kan je alle vragen doorgeven en deze worden toegevoegd aan de workshop. Ook tijdens de workshop is er continue gelegenheid om je vragen te stellen. De cursus wordt gegeven aan een kleine groep van ongeveer 4 tot maximaal 8 cursisten. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Dit betekent wel dat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Reserveer dus op tijd. Het komt vaak voor dat we mensen teleur moeten stellen omdat de workshop trouwfotografie vol zit.

De voordelen van deze workshop:


 1. Praktische tips die je zelf direct kunt toepassen bij je volgende bruiloft.
 2. Een workshop afgestemd op de kennis en vaardigheden die je zelf al hebt.
 3. In één workshop alles wat je nodig hebt om succesvol bruiloften te fotograferen.
 4. Veel persoonlijke aandacht, omdat er maar beperkt plaatsen beschikbaar zijn.
 5. Deze workshop bruidsfotografie voor beginners wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

 

JA, ik wil me inschrijven voor deze workshop!

 

Al meer dan 250 fotografen gingen je voor en volgden deze workshop bruidsfotografie. Gemiddeld wordt deze cursus bruidsfotografie met een 8,8 beoordeeld.

 

portfolio bruidsfotografie


 

Workshop trouwfotografie Arjan van der Plaat

Vragen? Neem direct contact met me op!


Als je nog vragen hebt over de workshop bruidsfotografie kan je via WhatsApp direct contact met me opnemen. Dit kan je doen via mijn nummer: 06 184 966 73. Waarmee kan ik je helpen? Ik help je graag verder!

 

Leer ook alles over ondernemen als trouwfotograaf

Als je van fotografie je werk wilt maken dan is alleen fotograferen niet voldoende. Ook je vaardigheden op het gebied van ondernemen zijn dan cruciaal. Hoe kom je bijvoorbeeld aan voldoende opdrachten? Op BOOSTclass.nl geef ik samen met business consultant Lotte Goosen gratis tips over ondernemen als trouwfotograaf. Meer klanten, meer vrijheid en meer inkomen voor jou als fotograaf zijn de drie aspecten waar we ons op richten.