Top 10 beste trouwfotograaf van de wereld

Ongelofelijk, de International Society of Professional Wedding Photographers (ISPWP) heeft ons geplaatst in de top 10 van beste trouwfotografen van de wereld!

Verkiezing tot beste trouwfotograaf van de wereld

De ISPWP organiseert ieder jaar 4 award rondes waarbij trouwfotografen over de hele wereld hun beste trouwfoto’s kunnen insturen. Elke ronde heeft een random gekozen jury, bestaande uit 4 experts, die alle ingezonden foto’s beoordelen. De jury doet dit onafhankelijk van elkaar zodat ze elkaar niet kunnen beïnvloeden. Aan het einde van het jaar wordt na 4 rondes de totaal score opgemaakt en bepaald wie de beste fotograaf van de wereld is.

In totaal wonnen we dit jaar 15 awards bij de 4 verschillende award rondes. Dit is goed voor een overall 10e plaats tussen de beste trouwfotografen van de wereld.

Bij deze een shout out naar alle bruidsparen die in ons werk geloofden, ons het vertrouwen gaven en het mogelijk maakten voor ons om hun bruiloft te fotograferen en de mooiste foto’s te maken. Ook in 2019 gaan we er weer een fantastisch jaar van maken voor al onze nieuwe bruidsparen!

Alle 15 award winnende bruidsfoto’s

Het verhaal achter onze award winnende foto’s

#1 Het bruidspaar onder de regenboog

Als fotograaf heb ik (Arjan van der Plaat) een bucket list met mijn ultieme fotografie wensen. Jarenlang stond een foto met een bruidspaar en een regenboog bovenaan op deze wensenlijst. Een regenboog is een prachtig, maar bovenal onvoorspelbaar natuurverschijnsel, en dat maakt het extra uitdagend. Toen de unieke kans zich voordeed en ik deze foto mocht maken sprong ik letterlijk een gat in de lucht. Hoe fantastisch was het om te zien dat het bruidspaar hun humeur niet liet beïnvloeden door de regen die dag. Benieuwd wat er allemaal op de bucket list van Arjan van der Plaat staat?

beste bruidsfotograaf ter wereld

#2 Zonsondergang

De zonsondergang is een fantastisch moment. Waarom? Niet omdat dan de bruiloft al voor een groot deel erop zit, maar wel vanwege het prachtige licht. Een zonsondergang laten we dan ook nooit stilletjes aan ons voorbij gaan op een bruiloft. We plannen altijd 20 minuten de tijd voor foto’s tijdens de zonsondergang. Ook tijdens de bruiloft van Claimy en Daryl op het strand van Scheveningen benutte we de zonsondergang om spectaculaire foto’s te maken.

beste fotografen ter wereld

#3 De emotie van de bruid

Onze fotografiestijl kenmerkt zich vanwege de foto’s van spontane momenten en emoties. Je kunt dan precies zien hoe de persoon zich voelde waardoor je, je kunt inleven in het moment. Het is een uitdaging om deze emoties goed vast te leggen. Ook bij deze foto, gemaakt op de bruiloft van Carina en Myron. Het was tijdens het uitspreken van de geloften en met grote tranen op haar wangen moest Carina lachen om tekst van Myron. Bekijk de complete bruiloft in Dordrecht van Carina en Myron.

beste bruidsfotograaf van de wereld

#4 De bruidspaar en de koe

We houden van het maken van unieke foto’s. Niet zomaar een standaard foto, maar altijd net iets anders dan gewoon. Ook al moeten we hiervoor tussen de koeien vlaaien in het weiland op de grond liggen, om het bruidspaar precies tussen de poten van een koe door te kunnen fotograferen. We gaan altijd all-in!

beste Nederlandse fotografen

#5 De emotie van de gasten

Niet alleen het bruidspaar staat centraal in onze bruidsfotografie. Alles wat om hun heen gebeurt is net zo belangrijk. We fotograferen bruiloften met twee fotografen. Zo krijg je als bruidspaar ook foto’s van de momenten die je zelf niet bewust meemaakt. Zoals de moeder van Sanne die tijdens dé kus, direct na het ja-woord, het niet meer droog kon houden en een traantje weg moest pinken. Bekijk de complete bruiloft in Breda van Sanne en Niels.

beste trouwfotograaf van de wereld

Top 10 beste Nederlandse fotografen

Enkele weken geleden werden we ook al uitgeroepen door de Masters of Wedding Photography tot de top 10 beste Nederlandse trouwfotografen. De ranking van Masters of Wedding Photopgraphy werkt op een vergelijkbare manier als die van de ISPWP. Het is voor de tweede jaar op rij dat we deze erkenning ontvangen. Vorig jaar eindige we namelijk op plaats nummer 5 van de beste bruidsfotografen van Nederland, België en Luxemburg.

Heb je zelf ook trouwplannen?

Ook van jullie bruiloft maken we kleurrijke foto’s die de sfeer van jullie mooiste dag perfect weergeven. We zijn onopvallend aanwezig, en fotograferen met twee fotograferen vanuit elke hoek. Zo weet je zeker dat alles wordt vastgelegd. Ook de momenten die je zelf niet bewust meemaakt. “We hadden binnen no time niet meer in de gaten dat jullie erbij waren” is het meest gemaakte compliment wat we krijgen van onze bruidsparen en ook hun gasten. Hier zijn we trots op.

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft