20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Zo ga je samen met je moeder en beste vriendinnen op zoek naar de perfecte jurk. Ook de trouwlocatie kiezen jullie zorgvuldig en moet precies aansluiten bij al jullie wensen. Je haalt alles uit de kast voor jullie mooiste dag. Dan wil je toch ook de mooiste bruiloft foto’s?! Hoe vervelend zou het zijn als je er achteraf achter komt dat je bepaalde kansen hebt gemist? Of je nu gaat trouwen in de mooie stad Amsterdam of in de bourgondische hoofdstad Breda, je bruiloft is niet bepaald een dag die je makkelijk over doet. We geven graag onze 20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s.

Onze bruidsfotografie studio is gevestigd in Brabant, en we fotograferen bruiloften door heel Nederland en Vlaanderen. We hebben meer dan 300 bruiloften gefotografeerd en delen graag onze jarenlange ervaring met jullie. Zo zijn jullie goed voorbereid en maken wij de allermooiste foto’s van jullie bruiloft.

onze beste bruiloft tips

Haal alles uit je bruiloft! foto @The Wedding Story

 

De mooiste trouwfoto’s starten bij de voorbereidingen

De dag waar jullie zo lang naar uit hebben gekeken is aangebroken. Je start met je eigen voorbereidingen en bent reuze benieuwd hoe ondertussen de voorbereidingen van je wederhelft er aan toe gaan. De voorbereidingen zijn een perfect moment om op je gemak te wennen aan de aanwezigheid van de fotograaf. Na een relaxed praatje heb je binnen enkele ogenblikken niet meer in de gaten dat er foto’s worden gemaakt.

Met twee fotografen missen jullie geen enkel moment

In de ochtend splitsen we ons op. Eén fotograaf fotografeert de voorbereidingen van de bruid en de andere die van de bruidegom. Om een compleet beeld te fotograferen van jullie voorbereidingen hebben we minimaal 1 uur nodig. Zorg ervoor dat je omkleedt in een zo ruim en licht mogelijke ruimte. Daarnaast doe je er goed aan om even grondig op te ruimen, zodat alles wat je niet nodig hebt uit beeld blijft. Je wordt vast en zeker geholpen tijdens het aankleden. Uiteraard worden deze mensen ook gefotografeerd. Het is daarom erg handig als deze mensen rekening houden met kledingkeuze. Met twee fotografen op jullie bruiloftworden de voorbereidingen van jullie beide gefotografeerd omdat de fotograferen zich op kunnen splitsen.

De tips bij de voorbereidingen

1. Je fotograaf heeft minimaal 1 uur nodig om de voorbereidingen te fotograferen.
2. De voorbereidingen laten fotograferen is de snelste manier om te wennen aan de fotograaf.
3. Laat je tijdens de voorbereidingen helpen door vrienden en/of familie.
4. Plan de voorbereidingen in een grote ruimte waar veel licht is.
5. Vergeet niet om deze ruimte op te ruimen.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

onze beste bruiloft tips

foto @The Wedding Story

 

Bonus tip 6: plan een first look moment met je vader

Heb je een goede band met je vader? Plan dan een first look moment met je vader. Net nadat je de voorbereidingen hebt afgerond mag je vader je voor het eerst zien. Weinig vaders weten het droog te houden op het moment dat ze hun ‘kleine’ meid in haar trouwjurk zien. Op deze manier hebben we al vele dierbare momenten mogen fotograferen.

20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

Plan de first look zorgvuldig voor de mooiste bruiloft foto’s

De meeste bruidsparen ontmoeten elkaar voor het eerst bij de ceremonie. Ontmoeten jullie elkaar voor het eerst thuis? Dan is het verstandig om de ontmoeting buiten plaats te laten vinden, bij voorkeur in een park in de buurt van jullie huis. Hier heb je het allermooiste licht en vaak een prachtige omgeving. Een halletje onderaan een trap is de minst goede optie. Hier is het vaak smal en te donker om mooie foto’s te maken.

7. Plan jullie first look moment bij voorkeur buiten voor het beste foto resultaat.

tips voor de mooiste trouwfoto's

Plan de first look buiten! foto @The Wedding Story

 

Spontane bruiloft foto’s tijdens de fotoshoot

De fotoshoot is het enige moment op de dag dat jullie niet omringt zijn door andere mensen. Daar moet je van genieten! Zit je dan te wachten op ongemakkelijke en moeilijke poses? Wij denken van niet!

Tijdens de fotoshoot werken we met kleine opdrachtjes. Je hoeft helemaal niet na te denken over poseren en zult zelfs vergeten dat er foto’s worden gemaakt. Op deze manier maken we niet geposeerde en spontane foto’s. Kies een fotolocatie dicht bij jullie trouwlocatie. Veel trouwlocaties beschikken over een prachtige omgeving, die je kunt gebruiken om foto’s te maken. Op je trouwdag wil je namelijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen. Zo hou je meer tijd over om samen te genieten met jullie familie en vrienden.

Maak ook een plan B

Kennen jullie niet direct een leuke locatie, maak je dan geen zorgen, we gaan graag van tevoren opzoek voor jullie naar een geschikte locatie voor de fotoshoot. Het is altijd verstandig om bij regen een binnen locatie achter de hand te hebben. Gelukkig maken we daar zelden gebruik van, maar met ons Nederlandse klimaat weet je het maar nooit. In 1,5 uur tijd kunnen we een prachtige en complete set foto’s van jullie maken. Dit is exclusief eventuele reistijd naar de locatie.

De tips bij de fotoshoot

8. Je fotograaf heeft 1,5 uur nodig voor het maken van een fotoshoot.
9. Plan je fotolocatie dichtbij jullie trouwlocatie.
10. Ga foto’s maken op een locatie waar je zo min mogelijk afleiding hebt van andere mensen.
11. Neem iemand mee die je kan helpen, bij ons doet de 2e fotograaf dit.
12. Vermijd zo veel mogelijk het midden van de dag voor het beste resultaat.
13. Zorg voor een binnen fotolocatie als backup als het slecht weer is.

 

Wil je weten hoe we alles uit jullie dag halen?

Ik wil meer weten over jullie werkwijze

 

tips voor de mooiste trouwfotos

foto @The Wedding Story

Bonus tip 14: vergeet de zonsondergang niet

Reserveer aan het einde van de middag rond zonsondergang ook een klein half uurtje tijd. Op dit tijdstip is het licht namelijk prachtig! Piep er samen aan het einde van het diner even tussenuit om van elkaar te genieten en een paar prachtige foto’s te maken bij ondergaande zon. Dit zijn vaak de mooiste foto’s van de dag. Het juiste tijdstip van dit moment is afhankelijk van de stand van de zon op jullie trouwdatum. We kunnen jullie hier alles over vertellen tijdens een vrijblijvende kennismaking.

bruiloft tips

foto @The Wedding Story

Groepsfoto’s

Het maken van groepsfoto’s gebeurt bijna op elke bruiloft. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat al jullie familie en vrienden samen komen. Groepsfoto’s nemen toe in waarde naarmate de tijd verstrijkt. Stel je voor hoe leuk het is als je over 20 jaar terugkijkt en al jullie dierbaren weer bij elkaar ziet staan. Hebben jullie, na het geven van de trouwringen tijdens de ceremonie, een toost of borrel moment? Onze ervaring leert dat dit het beste moment is om groepsfoto’s te maken. Alle gasten zijn dan het meest ontspannen en dat levert de leukste foto’s op. Hebben jullie geen toost moment of is de locatie niet geschikt, dan kan je de foto’s natuurlijk ook maken na de ceremonie.

(Weet jij aan welke hand je de trouwring moet dragen? Is dit links of rechts? Aan welke hand je de trouwring moet dragen schreven we apart artikel.)

Maak een lijstje met daarop alle samenstellingen waarmee je op de foto wilt gaan en geef dit lijstje aan de ceremoniemeester zodat deze de juiste mensen bij elkaar kan roepen voor de foto. Ga niet op de dag zelf improviseren want de kans is dan groot dat je mensen (per ongeluk) vergeet. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

De lijst met groepsfoto’s bestaat vaak uit:


• de complete groep daggasten
• ouders bruid + bruidspaar
• familie bruid + bruidspaar
• ouders bruidegom + bruidspaar
• familie bruidegom + bruidspaar
• getuigen + bruidspaar
• bruid met vrienden
• bruidegom met vrienden

Dit lijstje geef je bij voorkeur door aan jullie ceremoniemeester. Deze kan alle mensen bij elkaar verzamelen en vertellen wanneer ze aan de beurt zijn. Zo hebben jullie geen omkijken naar wie er op de foto moet en verloopt het maken van de groepsfoto’s gestructureerd. Reserveer ongeveer 2 minuten per groepsfoto en houdt eventueel ook rekening met mensen die slecht ter been zijn. Deze kunnen niet lang staan en kunnen dus het beste bovenaan het lijstje geplaatst worden. Daarnaast hebben kleine kinderen vaak een kortere concentratie spanne en kunnen deze foto’s met kleine kinderen ook het beste hoog op je lijstje geplaatst worden.

De tips bij het maken van groepsfoto’s

15. Plan het maken van groepsfoto’s aan het einde van de middag borrel
16. Beperk de lengte van je lijst tot maximaal 12 combinaties.
17. Reserveer gemiddeld 2 minuten per combinatie.
18. Laat je ceremoniemeester precies bijhouden wie aan de beurt is.

 

Waar kan ik meer foto’s zien?

Trouwfotografie portfolio bekijken

 

20 beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

De mooiste trouwfoto’s tijdens het diner

Tijdens het diner vinden er vaak verschillende mooie fotomomenten plaats. Naast de complete entourage van mooie gedekte tafels en de gezellige sfeer worden er vaak verschillende toespraken gehouden. Wellicht geven ouders of getuigen een toespraak? Dit levert altijd prachtige emotionele foto’s op. Of misschien willen jullie zelf ook nog wel al jullie familie en goede vrienden toespreken.

19. Geef de contactgegevens van jullie ceremoniemeesters door zodat jullie fotograaf weet wie er gaat speechen tijdens het diner.

20 beste tips voor de mooiste foto's van jullie bruiloft

De kers op de taart: het Feest

Na een lange dag is het tijd om jullie huwelijk te vieren met een feest. Geen Wedding Story is compleet zonder (een deel van) het feest vast te leggen. Vaak is er een vaste opening tijdens het feest zoals een openingsdans of een openingswoord. We fotograferen nog ongeveer 1,5 uur na dit moment, zo leggen we een compleet beeld vast van jullie feestavond. Hierna laten we jullie achter om te kunnen genieten tot in de late uurtjes.

20. Je fotograaf heeft minimaal 1,5 uur na de officiële opening van het feest nodig om compleet beeld van jullie feestavond vast te leggen.

tips voor de mooiste trouwfoto's

foto @The Wedding Story

Waar gaan jullie trouwen?

Fotostudio The Wedding Story is gevestigd in Brabant, en we fotografen bruiloften door heel Nederland en Vlaanderen. De lijst met plaatsen waar we vaak komen is lang. Breda, Den Bosch, Eindhoven en Utrecht, zijn plaatsen waar veel van onze bruiloften plaatsvinden.

Fotostudio The Wedding Story is opgericht in Zuid-Holland, in de stad Dordrecht, en was hier ruim 10 jaar gevestigd. We kennen deze stad door en door. Geen enkel fotogeniek straatje is ons onbekend. Andere steden in Zuid-Holland waar we veel bruiloften fotograferen zijn Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Waar jullie ook gaan trouwen, in de mooie stad Amsterdam of in de bourgondische hoofdstad Breda, met twee bruidsfotografen halen we alles uit jullie bruiloft. We maken kleurrijke foto’s van spontane momenten, waarop je kunt zien dat iedereen geniet van jullie speciale dag. Geen stijve overdreven poses, want we gaan net dat ene stapje verder waar de doorsnee fotograaf op een bruiloft stopt met fotograferen.

Doe nog meer inspiratie op voor je bruiloft

Blog: Hoe plan ik mijn bruiloft?

Als je gaat trouwen komt er ontzettend veel op je af. Er moet een hele hoop geregeld worden, maar wat is nu echt belangrijk? Wellicht een lastige vraag om te beantwoorden want trouwen doe je tenslotte maar één keer. We geven graag onze 7 beste tips voor het organiseren van je bruiloft.

Blog: Wat kost een trouwfotograaf?

Wat een trouwfotograaf precies kost is een belangrijke vraag als je trouwplannen hebt. In deze blog vertellen we precies waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen, wat de valkuilen zijn en wat een bruidspaar gemiddeld uitgeeft aan trouwfotografie.

 

Wil je meer van dit soort foto’s zien?

Complete trouwfotografie portfolio bekijken

 

Bekijk een complete bruiloft

Bekijk naast losse beelden uit ons trouwfotografie portfolio ook een volledige bruiloft. Gefotografeerd door twee trouwfotografen waardoor het volledige verhaal van de dag overblijft.

Judith en René

bruiloft chateau neercanne

Marlous en Marcel

bruiloft kasteel geldrop

Leona en Mathijs

bruiloft op het strand


 

Ga terug naar het overzicht en bekijk nog meer foto’s van bruiloften.